25 / 04 / 2024

19 Temmuz 2022 itibarıyla dolar 2022 yılının zirvesini gördü! İşte doların yükselmesinin olası altı sebebi

19 Temmuz 2022 itibarıyla dolar 2022 yılının zirvesini gördü! İşte doların yükselmesinin olası altı sebebi

2021 yılının son ayında 18 TL seviyelerini gören ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni mevduat sistemini açıklaması ile 12 TL’lere kadar düşen dolar, 2022 yılının zirvesini gördü.



Bugün itibarıyla 17,56 TL’yi gören içinde bulunduğumuz 2022 yılının rekorunu yaşadı. Durum böyle olunca da akıllara gelen ilk soru; doların neden yükseldiği oluyor.

Tüm dünyada ve ülkemizde olanlara baktığımızda sizin için doların yükselmesinin beş sebebini derledik. İşte doların yükselmesinin beş sebebi:

1 - MOODY'S'İN TÜRKİYE KREDİ NOTUNU DÜŞÜRMESİ

Türk Lirası’nın değer kaybetmesindeki ilk sebeplerden bir; 3 büyük kredi derecelendirme kurumlarından ikisinin Türkiye’nin kredi notunu "yatırım yapılamaz" şeklinde indirilmesidir. Bu durumun en önemli sebebi, belli bir formatta yatırım yapmış büyük fonların ülkeden gidişi oldu. Sebep olarak bazı büyük fonlar, 3 büyük kurumdan ikisi ile "yatırım yapılamaz" notu alan ülkelere yatırım yapamıyor, bulunan paralarını da yavaş yavaş çekmiş oluyorlar.

2 - SINIRLARDA SICAK TEMAS OLMA OLANAĞI

Son yıllarda sınırlarımızda görülen sıcak temasların olma olasılığı, Türk Lirası varlıkları üzerinde endişeye sebep veriyor. Fakat sınırlardaki harekatların daha da ilerleme ihtimali Türk varlıklarından kaçışı daha da kuvvetlendiriyor olabilir. 

 19 Temmuz 2022 itibarıyla dolar 2022 yılının zirvesini gördü! İşte doların yükselmesinin olası altı sebebi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön