27 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022'de açılacak!

1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara–Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ile Kule Kazık Çakım Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara–Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ile Kule Kazık Çakım Töreni’nde konuştu. Erdoğan Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart 2022'de açılacağını duyurdu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Bu tarihi günde tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, Gazi Mustafa Kemal ile birlikte kurtuluş savaşımızın bütün kahramanlarını minnetle şükranla yad ediyoruz. Şehitlerimize en samimi dualarımızı gönderiyoruz. Bu vesileyle Afrin şehir merkezinin tümüyle kontrol altına alındığının müjdesini sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Dün Çanakkale’de bizi esir etmeye çalışanlara derslerini vermiştik. Bugün sınırlarımız boyunca kurmaya çalıştıkları terör devletiyle istikbalimize göz dikenlere aynısını yapıyoruz. Elbette Çanakkale’deki mücadelenin büyüklüğü ile sınır ötesi operasyonlarımızın çapı karşılaştırılamaz. Ama ruh aynı ruhtur.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün bitiş tarihi sözleşmeye göre 2023 sonuydu. Görüşmelerimizi yaptık, görüşmeler sonunda 18 ay erken bitirerek inşallah 18 Mart 2022’de köprüyü açacağız. Bak şimdi bugün çırpınıyor deniz. Burada artık feribotlar da çalışmaz, zorluk var. Ama asma köprümüz yapıldıktan sonra artık böyle bir şey kalmayacak.

 

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında denize iniliyor!

 


Geri Dön