23 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü ile arazi fiyatları uçtu!

1915 Çanakkale Köprüsü ile arazi fiyatları uçtu!

Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ile Gelibolu arasına yapılması planlanan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını büyük oranda artırdı. Dara, " Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. " dedi.



Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ile Gelibolu arasına yapılması planlanan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını büyük oranda artırdı. Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Dara, "Lapseki'den çok yer satıldı. Halen de satılmaya devam ediyor. Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. En az 10 kat arttı fiyatlar diyebilirim" dedi. Lapseki Belediye Başkanı Yılmaz, “Köprünün kesin olarak yapılacağı yönündeki açıklamanın ardından yatırımcılar adeta buraya akın etti"  diye devam etti.


Gelecek yıl 18 Mart'ta temelinin atılmasının planlandığı "1915 Çanakkale Köprüsü", Lapseki'de arazi fiyatlarının büyük oranda artmasını sağladı.


Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede köprü yapılacağının konuşulmaya başlanmasından bu yana emlak fiyatlarında artış yaşandığını ifade etti.     


Özellikle ilçe dışından gelen bir çok kişinin yatırım için arazi aldığını anlatan Dara, "Özellikle dışarıdan gelen yatırımcılar burada büyük paralar harcadılar. Son 2 yıldır zaten köprü yapılacağı söyleniyordu. Lapseki'den çok yer satıldı. Halen de satılmaya devam ediyor. Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. En az 10 kat arttı fiyatlar diyebilirim. Köprü işi arazi sahiplerine yaradı." diye konuştu.     


'1915 Çanakkale Köprüsü' arazi fiyatlarını uçurdu

Dara, buraya daha çok İstanbul'dan yoğun bir ilgi olduğuna işaret ederek, "İnsanlar daha çok yatırım amaçlı yer bakıyor. Tabi orada henüz imar yok. Ama köprü yapıldıktan sonra bir plan yapılırsa yapılaşma yaşanır. Ama ben bu hareketliliğin Çanakkale'ye bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Lapseki'ye katkı sağlar. Çünkü köprüden geçenler transit geçiş yapacak. Tabi ne olur, ne gider belli olmaz. Bunu şimdiden tahmin etmek zor, bekleyip göreceğiz." dedi.     

"YATIRIMCILARA DESTEĞE HAZIRIZ"

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise ilçenin tümünde her alanda bir hareketlenme olduğunu söyledi.     


Köprü müjdesinin kendileri için bir bayram olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:     


"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Çanakkale 1915 köprüsüyle ilgili açıklamalarından sonra gerçekten bugüne kadar gelen taleplerden daha fazla talep gelmeye başladı. Köprünün kesin olarak yapılacağı yönündeki açıklamanın ardından yatırımcılar adeta buraya akın etti. Bugüne kadar bölgemize yatırım yapmak isteyen birçok vatandaşımız vardı. Bu her gün artıyor. Buna istinaden de arazi fiyatlarında artış oldu. Biz Lapseki Belediyesi olarak ilçemize yatırım yapmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz."     


EMLAKÇILIK KURSUNA DA İLGİ ARTTI  

Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman, bir süredir emlak danışmanlığı kursu düzenlediklerini söyledi.     


Yıllardır bölgede boğaz köprüsü yapılacağı söylentilerinin bulunduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bunun kesinlik kazandığını ifade eden Akman, kursa ilgide de bu sayede artış yaşandığını anlattı.      


Kursu başarı ile tamamlayanlara "emlak danışmanlığı sertifikası" verdiklerini belirten Akman, "Bizden belge alan kursiyer sayısı 600'ü geçti. Kursiyerlerimizin genelde çoğu belgeleri alır almaz iş yerlerini açtılar. Emlak danışmanlığı kursuna olan bu yoğun ilgi Lapseki-Gelibolu arası yapılacak asma köprüden kaynaklandı. İlçemizde arsa, arazi ve konut fiyatları da arttı" şeklinde konuştu.     


"HERKES LAPSEKİ'YE GELİYOR"

İlçede emlakçılık yapan Mustafa Başer ise köprü konusunun gündeme gelmesiyle büyük firmaların Lapseki'ye gelerek yer almaya başladığını dile getirdi.     


Köprünün yapılmasıyla Çanakkale'nin genelinde bir hareketlenme yaşanacağına işaret eden Başer, "Köprünün temelinin atılmasıyla burada işler hızlanır. Mesela daha önce arazi alanlar değer kazanınca tekrar satarlar diye düşünüyorum. Köprü, henüz kurulmadan Lapseki'ye bir hareket getirdi. Köprü yapılacağı açıklandıktan sonra bazı noktalarda arazi fiyatları 10 kata kadar artış gösterdi ve dönümü 50 bin liradan bahsediliyor." ifadelerini kullandı.     


Emlakçı Orhan Kaya da halk eğitim merkezinden aldığı sertifikayla iş yeri açtığını anlattı.


Köprü projesinin ilçede arazilerin değerlenmesi açısından büyük etken olduğunu dile getiren Kaya, şöyle devam etti:


"Benim gibi bir çok arkadaşımız Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden belge aldı ve iş yeri açtılar. Yani ilçede bir çok arkadaşımız iş sahibi oldu. Biz emlakçılar olarak bir an önce köprünün temelinin atılması ve yerlerin daha da değerlenmesini bekliyoruz. İlçemizde ekilmeyen, yani kıraç araziler bile değerlendi. Yapıldığında daha fazla değerlenecek. Köprünün temeli atılmasıyla ilçede çok canlılık yaşanacak."


Köprünün yapılacağı bölgeye yakın sahil köyü Suluca'nın muhtarı Faruk Ahmet Ergin, söz konusu hareketliliğin iki yıl önce başladığını belirtti. Ergin, "İlçemize yaklaşık iki yıl kadar önce köprü yapılacak söylentileri başladı. Ardından arsa, emlak talepleri arttı. Biz de resmileştirmek adına Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğün açtığı emlak danışmanlık kursuna katılarak belge aldık." diye konuştu.      


AA


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Gelecek yıl 18 Mart'ta temelinin atılmasının planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü, Lapseki'de arazi fiyatlarını zıplattı. Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, fiyatlarda büyük artış olduğunu söyledi.    


5 BİN LİRADAN 50 BİN LİRAYA 

Özellikle ilçe dışından gelen bir çok kişinin yatırım için arazi aldığını anlatan Dara, "Dışarıdan gelen yatırımcılar buraya büyük paralar harcadı. Lapseki'den çok yer satıldı. Halen de satılmaya devam ediyor. Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. En az 10 kat arttı fiyatlar diyebilirim. Köprü işi arazi sahiplerine yaradı" dedi.    

Dara, daha çok İstanbul'dan yoğun bir ilgi olduğuna işaret ederek, "İnsanlar daha çok yatırım amaçlı yer bakıyor. Henüz imar yok. Ama köprü yapıldıktan sonra bir plan yapılırsa yapılaşma yaşanır” dedi. 


KURSA GİTTİk, BELGEYİ ALDIK

Çanakkale Köprüsü'nün yapılacağı bölgeye yakın sahil köyü Suluca'nın muhtarı Faruk Ahmet Ergin, söz konusu hareketliliğin iki yıl önce başladığını belirtti. Ergin, "İlçemize yaklaşık iki yıl kadar önce köprü yapılacak söylentileri başladı. Ardından arsa, emlak talepleri arttı. Biz de resmileştirmek adına Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğün açtığı emlak danışmanlık kursuna katılarak belge aldık" diye konuştu.


Emlak danışmanlığı kursu düzenleniyor

Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman, bir süredir emlak danışmanlığı kursu düzenlediklerini söyledi. Kursu başarı ile tamamlayanlara "emlak danışmanlığı sertifikası" verdiklerini belirten Akman, “Bizden belge alan kursiyer sayısı 600'ü geçti. Kursiyerlerimizin genelde çoğu belgeleri alır almaz iş yerlerini açtılar. Emlak danışmanlığı kursuna olan bu yoğun ilgi Lapseki-Gelibolu arası yapılacak asma köprüden kaynaklanıyor” diye konuştu. 


Yatırımcıya desteğe hazırız

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise ilçenin tümünde her alanda bir hareketlenme olduğunu söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti: "Bugüne kadar bölgemize yatırım yapmak isteyen birçok vatandaşımız vardı. Bu her gün artıyor. Biz Lapseki Belediyesi olarak ilçemize yatırım yapmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz."


Dönümü 50 bin lira 

İlçede emlakçılık yapan Mustafa Başer ise “Köprü, henüz kurulmadan Lapseki'ye bir hareket getirdi. Köprü yapılacağı açıklandıktan sonra bazı noktalarda arazi fiyatları 10 kata kadar artış gösterdi ve dönümü 50 bin liradan bahsediliyor" ifadelerini kullandı.    


Akşam 


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


18 Mart'ta temeli atılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü, Lapseki'de arazi fiyatlarının büyük oranda artmasını sağladı. Tarlalar 10 katı fiyatına satılmaya başlandı. Çanakkale Emlakçılar Derneği Başkanı Lütfi Dara, bölgede köprü yapılacağının konuşulmaya başlanmasından bu yana emlak fiyatlarında artış yaşandığını söyledi. İlçe dışından gelen birçok kişinin yatırım için arazi aldığını anlatan Dara, "Özellikle dışarıdan gelen yatırımcılar burada büyük paralar harcadı. Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. Fiyatlar en az 10 kat arttı diyebilirim. Köprü işi arazi sahiplerine yaradı" dedi.


Takvim


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ile Gelibolu arasına yapılması planlanan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını büyük oranda artırdı. Lapseki Belediye Başkanı Yılmaz, “Köprünün kesin olarak yapılacağı yönündeki açıklamanın ardından yatırımcılar adeta buraya akın etti" diye devam etti.


FİYATLAR KAT KAT ARTTI

Gelecek yıl 18 Mart'ta temelinin atılmasının planlandığı "1915 Çanakkale Köprüsü", Lapseki'de arazi fiyatlarının büyük oranda artmasını sağladı.


Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede köprü yapılacağının konuşulmaya başlanmasından bu yana emlak fiyatlarında artış yaşandığını ifade etti.


Sabah 



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Marmara’nın etrafı Osmangazi, Yavuz Sultan Selim ve Çanakkale 1915 köprüleriyle adeta ulaşım ağlarıyla örülüyor. Bu yılın son çeyreğinde ihaleye çıkacak Çanakkale 1915, sanayinin yoğun olduğu bölgelerin limanlara kolay erişimini sağlayarak ihraç mallarının kısa sürede Avrupa’ya taşınmasına aracılık edecek. Köprü, tıpkı Osmangazi ve 3.köprü gibi kamu kaynağı kullanılmadan Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek. İlk kazmanın gelecek yıl vurulması planlanan Çanakkale 1915, tamamlandığında bulunduğu bölgeye inşa edilmesi planlanan toplu konutlar, alışveriş merkezleri ve hastanelerle ekonomik değeri ve sosyal refahı da katlayacak.


ARAZİ FİYATLARI KATLANDI

Çanakkale 1915’in adı bile, şimdiden Gelibolu-Lapseki’deki fiyatları 5 kata kadar artırdı. Köprüye yaklaştıkça arazi fiyatları 450 bin liraya kadar çıktı. Bölgede arsa-arazi fiyat hareketliliğinin yıl sonuna kadar maksimum değeri bulması bekleniyor.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da proje güzergahının belirlendiğini bildirdi. Köprüyle birlikte Avrupa’dan, Kapıkule’den, Trakya’dan gelen yük hareketini İstanbul’a yeni bir yük getirmeden Batı Akdeniz’e, Ege’ye yönlendireceklerini belirten Bakan Arslan, “Ayrıca yine İstanbul’un Avrupa yakasından Asya yakasına geçip Ege’ye inecek. Batı Akdeniz’e inecek yük hareketi de tam tersine Trakya üzerinden köprüyü kullanarak gitmiş olacak” dedi.


SÜTLÜCE’DE YÜKSEK PRİM

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun ise Gelibolu tarafında en çok pirim yapan yerlerin Koruköy ve Burhanlı olduğunu belirtti. Erilkun, “Burhanlı’da metrekare fiyatı iki katına çıktı ve 30 TL’ye ulaştı. Koruköy’de ise 4.500 TL’ye ulaşan metrekare fiyatları 60-65 TL aralığında alıcı buluyor. Sütlücü’de ise bir dönüm arazi fiyatı 150 binden başlıyor ve köprüye yakınlık dereceğsine göre 450 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bolayır köyüne de talep çok yüksek” dedi.


İZMİR-İSTANBUL’A BAĞLANTI

Çanakkale Boğaz Köprüsü tamamlandığında, yapımı devam eden İzmir-İstanbul Otoyolu’na bağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planına göre, köprünün ayaklarının inşa edileceği Lapseki ve Gelibolu bölgeleri daha şimdiden kentsel gelişim alanı ilan edildi. Bu bölgeler de dolaylı olarak imara açılmış oldu.


‘YPK KARARI HAZIRLANIYOR’

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için şu an Yüksek Planlama Kurulu kararı hazırlandığını ve bu yılın son çeyreğinde ihaleye çıkmayı planladıklarını belirterek, projeyi yap-işlet-devret (YİD) modeli ile kamu kaynağı kullanmadan yapacaklarını söyledi. Arslan, köprü üzerinde demiryolu bulunmayacağını, demiryolunun ekonomik olmayacağı kanısına vardıklarını söyledi.


‘DÜNYAYA MESAJ VERECEĞİZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeni bir adım daha atarak Çanakkale’ye köprü yapacaklarını söylemişti. Erdoğan, “Dünyaya bir mesaj daha vereceğiz. Yeni bir adım daha geliyor inşallah. Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor” demişti. 



Karar


Geri Dön