26 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Boğazı, inşaat nedeniyle tek yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.



Çanakkale'ninn Lapseki ilçesi Şekerkaya ile Gelibolu ilçesi Sütlüce mevkilerinde köprü inşaatı sürüyor.

Anadolu Ajansı'ndan Burak Akay'ın haberine göre; projenin en önemli aşamaları arasında yer alan, araçların geçeceği yol için tabliye montajına geçiliyor. Çalışmaların ardından kuzeyden güneye transit geçişlere tek yönlü kapatılan boğazda gemi trafiğinin saat 21.00'de normale dönecek.

1915 Çanakkale Köprüsü nün inşaatı tamamlanıyor!

Çalışmalar yarında devam ederken, Sütlüce Şantiye Sahası'nda bulunan tabliye bloklarından ilki Lapseki'deki kuleye getirilmesi planacak. Tabliye, kulenin zemin platformunun hemen üzerinde yer alacak. 

Köprünün yapımı, "kedi yolu" üzerinde yer alan iki şerit arasında bulunan köprülerin sökülmesine kadar devam edecek. Daha sonra ÇİMTAŞ şirketi, Bursa'nın Gemlik ve Kocaeli'nin Gölcük ilçelerinde bulunan fabrikalarda üretimi yapılan tabliye bloklarının montajını tamamlayacak. Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığında olacak 87 tabliye bloku, Singapur bayraklı, 106 metrelik "Asian Hercules-III" isimli yüzer vinç yardımıyla konulacak.

1915 Çanakkale Köprüsü nün inşaatı tamamlanıyor!

İnşaatında 649'u mühendis 5 bin kişinin istihdam sağladığı köprünün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü olan 18 Mart 2022 tarihinde hizmete kazandırılması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç yolu yapılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni öneri!


Geri Dön