19 / 04 / 2024

1938 yılında İstanbul Belediyesi'nde imar ve inşaat şubesi müdürlükleri birleşecekmiş!

1938 yılında İstanbul Belediyesi'nde imar ve inşaat şubesi müdürlükleri birleşecekmiş!

1939 yılında İstanbul Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde inşaat ve imar müdürlüğü adında iki tane müdürlük varmış. 1938 yılı haziran ayında İnşaat müdürlüğü , İmar müdürlüğüne bağlanacakmış.



İnşaat işleri

Hazirandan sonra imar müdürlüğüne bağlanacak.


Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nde inşaat ve imar müdürlüğü namıyla iki müdürlük vardır. İmar müdürlüğü şimdi şehir planının tanzimi ile meşguldür. Yarın da bu planın tatbiki işleriyle uğraşacaktır.

İnşaat şubesi de bina inşaat planlarını tetkik etmekte, kanuna ve talimatnameye muvafık bina inşa edilmesine nezaret eylemektedir.


Fakat şehir planı hazırlanıp tatbik edildikten sonra her iki şubenin birleştirilmesine lüzum görülmektedir. İstanbul'un imarı, herşeyden evvel bina inşaatına taalluk ettiği için yeni inşaat imar planında kabul edilen esaslara göre yapılacaktır. Bu düşünce ile ayrı inşaat şubesine lüzum görülmektedir. 


Yeni sene bütçesi tatbik edildiği zaman İstanbul şehir planı da tekamül etmiş olacak ve tatbikine başlanacaktır. Bu itibarla 938 bütçesiyle imar ve inşaat şubeleri birleştirilerek imar şubesi kadrosu genişleyecektir. Bu suretle bundan sonra inşaat ruhsatiyeleri hep imar şubesinden verilecektir.


Akşam Gazetesi 10 Kanunusani (Ocak) 1938 


Abdullah Kutalmış Mızrak/emlakkulisi.com


Geri Dön