25 / 04 / 2024

1939 yılında Kartal içme suyuna kavuşacak!

1939 yılında Kartal içme suyuna kavuşacak!

1939 yılında küçük bir kasaba olan Kartal, Kaymakam Bahir Öztrak'ın gayretleriyle içme suyuna kavuşacakmış. Yakacık suyunun açılacak su yollarıyla Kartal'a getirilmesi için 40 bin liralık bir keşif planı hazırlanmış.



1939 yılında Kartal içme suyuna kavuşacak!


Kartal içme suyuna kavuşuyor


Kartal Belediyesi'nde göze çarpan bir faaliyet var


    Kartal Kaymakamı B. Bahir Öztrak, Kartal Belediye Reisliği vazifesini de deruhte ettikten sonra, küçük bir Belediye için kafi miktarda varidata malik olduğu halde uzun senelerden beri bakımsız kalan Kartal, belediye işlerini tanzim etmeye başlamıştır. B. Bahir Öztrak, Kartal'ın temizliğine bilhassa ehemmiyet vermiş, Kartal'da deniz kenarına muntazam bir rıhtım yaptırmış, sokakları tamir ettirmiş, esnaf muayene ve murakabesine bilhassa ehemmiyet vermiştir.

    B. Bahir Öztrak, Kartal halkının hususuyla yazın susuzluk çektiği ızdırabı düşünerek su işlerini esaslı surette tanzime karar vermiştir. Bu itibarla Yakacık suyunun Kartal'a indirilmesi takarrür etmiş ve 40 bin liralık bir keşif planı hazırlanmıştır. Bu suyun yakında yolları yapılacak, su Yakacık'tan ve Kartal'ın Rahmanlartepe mevkinden kasabaya indirilecektir.


Akşam 3 Temmuz 1939



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön