18 / 04 / 2024

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası içme suyuna kavuşacak!

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası içme suyuna kavuşacak!

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nın içme suyuna kavuşması için çalışma başlatıldı. Gürpınar Belediyesi, Bejingir kaynağından adaya su hattı çekilmesi için harekete geçti.



Göldeki dört adadan biri olan ve üzerindeki bitki örtüsüyle doğa, tarihi kiliseyle de inanç turizmi açısından büyük değere sahip olan Akdamar Adası'nda içme suyu bulunmaması, gerek bitki örtüsünün yok olmasına gerekse ziyaretçilerin ihtiyaçlarını gidermeleri noktasında sorun yaşamasına neden oluyor. 


Bu durumu göz önünde bulunduran Gürpınar Belediyesi, kendi ilçelerinin yanı sıra Van şehir merkezi ve birçok yerleşimin su ihtiyacını karşılayan ilçe sınırlarındaki Bejingir kaynağından adaya su hattı çekilmesi için harekete geçti.

 

Gürpınar Belediye Başkanı Zeki Yıldız'ın, Van Büyükşehir Belediyesi Meclisine sunduğu önerge sonrası oluşturulan komisyon tarafından yapılan ön çalışmada, adaya çekilecek içme suyu hattının maliyeti 3 milyon lira olarak belirlendi. Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adadaki bitki örtüsünün tatlı su bulunmadığı için yok olma tehlikesi altında olduğunu belirtti. 


Yedigün Gazetesi 



Geri Dön