23 / 04 / 2024

1949 yılında Emlak Bankası Levent Çiftliği'nde ev yaptırıyormuş!

1949 yılında Emlak Bankası Levent Çiftliği'nde ev yaptırıyormuş!

1949 yılında mesken buhranını önlemek için belediye, Emlak Bankası'yla bazı teşebbüslere girişmiş. Levent Çiftliği'ndeki arazi ev inşası için Emlak Bankası'na satılmış. Binden fazla ev inşa edilecekmiş ve 20 sene taksitle satılacakmış.




1949 yılında Emlak Bankası Levent Çiftliği nde ev yaptırıyormuş!


Emlak Bankası 500 ev yaptırıyor


Levent Çiftliği'nde yapılacak binalar eksiltmeye çıkarıldı.


   Şehirdeki mesken buhranını önlemek üzere belediye, Emlak Kredi Bankası'yla bazı teşebbüslere girişmişti. Bu arada belediye malı olan Levent Çiftliği sahasındaki arazi, ev inşası için ucuz fiyatlarla Emlak Kredi Bankası'na satılmıştı.

   İki yıldır bu sahanın kısımlara ayrılması, elektrik, havagazı ve kanalizasyon tesisatının ikmali için çalışılmakta idi. Bu işlerle berebar yapı planları da tamamlanmış ve belediyece tasdik edilmiştir.

   Bu sahada banka tarafından 1000'den fazla ev yaptırılacaktır. Bu evler 3, 4 ve 5 odalı ve bahçeli olmak üzere muhtelif tiplerdir. Burada ev yaptırmak isteyenler, bunların bedellerinin yüzde otuzunu bankaya peşin olarak ödeyecekler, kalan kısmı ise 20 senede taksitle tediye edeceklerdir.

   Bu sene içinde bu evlerden 500'ü inşa ve ikmal edilecektir. Kalan evlere de önümüzdeki sene başlanacaktır. Yapılacak binalar eksiltmeye çıkarılmıştır.


Akşam Gazetesi 17 Mart 1949



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön