19 / 04 / 2024

1996 yılında Emlak Bankası konuttan çekilecekmiş!

1996 yılında Emlak Bankası konuttan çekilecekmiş!

1996 yılında sayısız projelere imza atan Emlak Bankası'nın konut işiyle olan ilişkisi koparılacakmış ve banka sadece kredilendirme işini yapacakmış. TOKİ ise Arsa Ofisi ile birleşerek etkin konut hizmeti verecekmiş.



1996 yılında Emlak Bankası konuttan çekilecekmiş!


Emlak Bankası konuttan çekiliyor


Devlet Bakanı şahin, Emlak Bankası'nın konuttan çekileceğini, TOKİ'nin Arsa Ofisi ile birleşeceğini söyledi.


   Emlak Bankası artık konut işinden çekiliyor. Devlet Bakanı Refaiddin Şahin, bankanın konut işiyle olan ilişkisinin koparılacağını, Arsa Ofisi ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ise birleştirileceğini söyledi.

   Konut projelerinden çekilme Emlak Bankası'nın özelleştirilmesinin de bir ayağını oluşturuyor. Bankanın sadece kredilendirme işini yapacağını belirten Şahin, Toplu Konut İdaresi'nin de orta ve alt gelir grubuna yönelik konut üreteceğini, bunun için de ucuz arsa temininin önem kazandığını vurguladı. Şahin şöyle konuştu:

   ''Dolayısıyla Emlak Bankası emlak konusunda bankacılık yapacak. Öyle olunca da Toplu Konut İdaresi'nin etkin konut hizmetini yerine getirmesi için Arsa Ofisi ile bütünlük içinde olması lazım. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Yasal değişiklikle mi yoksa Bakanlar Kurulu ile mi olacak bunu saptayacağız.''

    Emlak Bankası'nın elindeki konut stokunun eritilmesi için de değişik yöntemler geliştirildi. Bankanın iştiraki olan Konut Pazarlama Limited Şirketi Genel Müdürü Hakan Yener, deneyecekleri yeni uygulamaları açıkladı. Buna göre internette Konut Pazarlama'nın (www.konutp.com) adresine ulaşarak projelerdeki genel görünüm, evlerin iç planı, örnek dairelerin fotoğrafları ve teknik ve mimari bilgileri alabilecek. Aynı bilgilendirme internet aracılığıyla belirli cep telefonlarına ulaşılarak geçilecek yazılı mesajlarla da yapılacak. Büyük alışveriş merkezlerinde konutların tanıtımı da yapılacak.


Sabah 2 Ekim 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön