25 / 04 / 2024

1982 yılında İstanbul'da lüks dairelere daha fazla talep varmış!

1982 yılında İstanbul'da lüks dairelere daha fazla talep varmış!

1982 yılında toplu konut inşaatları dururken, lüks inşaatların yapımı devam ediyormuş. Lüks daireler 25-30 milyon liraya alıcı buluyormuş ancak şehirde 50 bin konut alıcı bekliyormuş.



1982 yılında İstanbul da lüks dairelere daha fazla talep varmış!


Lüks daireler alıcı bulurken diğerlerine talip yok


Toplu mesken inşaatları dururken, lüks inşaatların yapımı devam ediyor. Bu inşaatlardaki lüks daireler 25-30 milyon liraya alıcı buluyor.


İstanbul'da 50 bin yeni mesken alıcı bekliyor


  Toplu Konut Kanununun 1985'den önce fayda sağlayamayacağını belirten inşaatçılar ''Hazır meskenler için fondan destek temin edilmelidir'' diyor.


  İnşaat sektöründe toplu mesken yapımının durmasına karşılık lüks inşaatların 25-30 milyon liradan alıcı bulduğu, buna mukabil yaklaşık 50 bin meskenin alıcı beklediği açıklandı. 

1981 senesinin inşaat sektörü bakımından çok kötü geçtiği, fakat 1982 senesinde de bir önceki seneden iyi geçmeyeceğini sandıklarını söyleyen Türkiye İnşaat Müteahhitleri Sendikası (TİMSE) Genel Başkanı Sami Sarı '' Toplu Konut Kanunu 1985 senesinden önce hiç kimseye bir yarar sağlamayacaktır. Ayrıca bu sene için ayrılan 20 milyar liralık fon da bunun neticesinin her iki yıllarda almayacağını göstermektedir'' dedi. 


  Türkiye'de sadece orta derecede mesken inşaatlarında durma olduğunu, buna karşılık lüks inşaat çalışmalarının hızlı bir biçimde devam ettiğini söyleyen Sarı, Toplu Konut Kanununun daha pratik yararlar sağlayacak şekilde gözden geçirilmesini istediklerini belirterek konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:


  '' Toplu Konut Kanununda bir değişiklik yapılarak şu anda müteahhitler ve bazı özel firmaların elinde bulunan inşaatı bitmiş 50 bin meskenin kanun kapsamı içinde mesken edinmek isteyenlere verilmesi sağlanmalıdır. Bu sağlandığında müteahhitlik sektörü dolayısıyla inşaat sektörü geçici de olsa bir ferahlığa kavuşacaktır. 25-30 milyonluk daireler alıcı bulurken, piyasada alıcı bulamayan fakat bulabilecek çaptaki bu meskenlerin satışının sağlanması kanunun ruhuna da uygun düşer.''


(1982 yılında Reşat Altın 14.548 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 15 Ocak 1982



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön