27 / 04 / 2024

1982 yılında konut sıkıntısı had safhaya girmiş!

1982 yılında konut sıkıntısı had safhaya girmiş!

Kiralık ev bulmanın Milli Piyango'da büyük ikramiye kazanmak kadar zor olduğu 1982 yılında, konut sıkıntısı had safhaya girmiş. Konutları zamanında teslim edemeyen kooperatif yöneticileri ile üyeleri arasında sık sık anlaşmazlık oluyormuş.



1982 yılında konut sıkıntısı had safhaya girmiş!


İNŞAAT SEKTÖRÜ DAR BOĞAZDA


Mesken sıkıntısı had safhaya girdi


Müteahhit firmaların ellerindeki inşaatları ev sahiplerine zamanında teslim edememesi olaylara sebep oldu


  Kiralık ev bulmak, Milli Piyango'da büyük ikramiye kazanmak ya da Spor-Toto tutturmak kadar zor olduğu gibi, bir ev sahibi olmak da düşlerin en az gerçekleşenidir.

  İnşaat sektörünün içinde bulunduğu dar boğaz yüzünden birçok kooperatif ve müteahhit firma, inşaatı yıllarca süren konutları 


1982 yılında konut sıkıntısı had safhaya girmiş!


zamanında teslim edemiyorlar. Bu yüzden de sık sık kooperatif yöneticileri ile müteahhit firmalar bir an önce ev sahibi olmak isteyen kooperatif üyeleri arasında anlaşmazlıklar oluyor. İşte bunlardan biri de Soğanlı'da bir yapı kooperatifi tarafından yaptırılan  dairelik sitenin zamanında tamamlanmaması yüzünden cereyan etti.

  Mayıs ayı sonunda teslim edilmesini bekleyen üyeler davetiye kağıtlarını alınca hemen inşaat mahalline geldiler. Ancak kapıları ve camları takılmamış, yolları, kanalizasyonları yapılmamış, elektriği ve suyu olmayan inşaat ile karşılaşınca, kendilerine hakim olamayıp galayana geldiler ve yöneticilerin üzerine saldırmak istediler. Görevli polisler tarafından sakinleştirilen topluluk uzun süre ayakta kendilerine açıklama yapılmalarını bekledi.

  Uzun bir bekleyişten sonra, ortaya çıkıp açıklama yapan kooperatif başkanı, inşaatın gecikmesinde bütün kabahatin müteahhit firmada olduğunu söylerken, yurdun çeşitli yerlerinden gelen üyüler ve aileleri, ''Günümüzün boşa gittiğine mi yoksa saatlerce ayakta beklediğimize mi yakınalım. Bize gönderilen kağıtta evlerimizin tamamlandığını ve kura çekmemiz için çağrıda bulunuluyordu. Ancak buraya geldiğimizde, tamamlanmamış inşaat ile karşılaştık. En sonunda evimize kavuşuyoruz diye sevinçle gelip, böyle bir manzara ile karşılaşınca şoke olduk. Kura çekin diyorlar. Neyin kurasını çekeceğiz ki? Kapılar, camlar takılmamış. Yollar yapılmamış. Kanalizasyonlar yapılmadığından, sular bütün çevreye dağılmış. Böyle perişan bir yerde oturulur mu? Evimiz tamamlanmadan kura çekmek istemiyoruz. Şimdi memleketlerimize gideceğiz. Sonra bizi yine buraya çağıracaklar. Bu ne biçim iştir.'' dediler.


Son Havadis 3 Haziran 1982 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



  


Geri Dön