25 / 04 / 2024

1982 yılında Silivri-Sirkeci arasına vapur seferleri konacakmış!

1982 yılında Silivri-Sirkeci arasına vapur seferleri konacakmış!

1982 yılında İstanbul Valiliği, E-5 üzerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması için Silivri ile Sirkeci arasında vapur seferleri konmasını istemiş. Yazın gurbetçilerin güvenli seyahat etmeleri için de yeni tedbirler alınmış.



1982 yılında Silivri-Sirkeci arasına vapur seferleri konacakmış!


İstanbul Valiliği ile Deniz Yolları yetkilileri temaslarını sürdürüyor


SİLİVRİ-SİRKECİ ARASINA VAPUR SEFERLERİ KONMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR


  Trafik Müdürlüğü ise E-5 yoluna yeni ikaz levhaları dikiyor

  Trafik kontrolleri modern cihazlarla yapılacak


  Özden AKBAL


  E-5 güzergahının ''Ölüm Yolu'' ve ''Gurbetçi Mezarı'' sıfatlarından kurtarılması için alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. İstanbul Valiliği E-5 üzerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması için Silivri ve Sirkeci arasında vapur seferlerinin 


1982 yılında Silivri-Sirkeci arasına vapur seferleri konacakmış!


konulmasını istedi ve Deniz Yolları yetkilileri ile temasa geçildi.

  İzinlerini geçirmek üzere yurda gelecek işçilerimizin güvenli seyahat etmeleri konusunda yeni tedbirler alındı. İstanbul Valisi Nevzat Ayaz E-5 güzergahındaki trafik akışını rahatlatmak için yaz aylarında Silivri ve Sirkeci arasında vapur seferlerinin yapılması gerektiğini belirterek konu ile ilgili Deniz Yolları yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Bu arada eski yollardan faydalanılarak trafiğin yoğun olduğu günlerde araçların buralara kaydırılması planlandı. Eski E-1 karayolunun Dokurcun-Nallıhan arasındaki 60 kilometrelik bölümünün standart hale getirilmesi için sembolik olarak konulan 1000 liralık tahsisatın süratle çoğaltılması ve bu yolun yapımına geçilerek hizmete açılmasını istedi. 

  Öte yandan İstanbul Bölge Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası münasebetiyle düzenlenen ''E-5 Fotoğraf Sergisi'' dün Sheraton Oteli'nde açıldı. Sergide önceki yıllarda gurbetçilerimizin uğradıkları çeşitli trafik kazalarının fotoğrafları teşhir ediliyor. Bu arada Trafik Bölge Müdürlüğü ekiplerine verilen kontrol cihazları da sergileniyor. İstanbul Bölge Trafik Şube Müdürü Lütfü Tomuş ekiplerin E-5 karayolu üzerinde kontrollerini yeni cihazlarla sürdüreceğini belirterek, ''Hız kontrolleri fotoğraf çeken radarlarla yapılacak. Kaidelere uymayan ve aşırı sürat yapan araçların resimleri otomatik radarlarla tespit edilerek fotoğrafları çekilecek'' dedi. 

  İstanbul Valisi Nevzat Ayaz ''E-5 Fotoğraf Sergisi''nin açılışı münasebetiyle yaptığı konuşmada serginin trafik kazalarının önlenmesinde büyük yararlar sağlayacağını belirterek E-5 karayolunun güvenli hale getirilmesi için yapılan çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. 

  İstanbul Bölge Trafik Şube Müdürlüğü E-5 güzergahının 122 kilometrelik bölümüne sürücüleri ikaz eden yeni tabelalar koyacak. Tabelalarda ''Şoför dikkat! Bu noktada şu tarihte, şu sebepten dolayı meydana gelen kazada şu kadar gurbetçimiz hayatını kaybetti'' şeklinde yazılar bulunacak. 

  E-5 karayolu üzerinde yayalar için de tedbirler alındı. Trafiğin yoğun olduğu bölgelere yayalar için üst geçitler yapılmaya başlandı.


Tercüman Gazetesi 3 Mayıs 1982 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön