25 / 04 / 2024

1985 yılında Türkiye'nin en büyük yapı kooperatifi çalışmalarına başlamış!

1985 yılında Türkiye'nin en büyük yapı kooperatifi çalışmalarına başlamış!

1985 yılında Türkiye'nin en büyük konut yapı kooperatifi ''Büyükşehir Konut Yapı Kooperatifi'' çalışmalarına başlamış. Kadıköy'de 4.5 milyon metrekare arsa satın alan kooperatif, burada 40 bin konutluk yeni bir şehir kuracakmış.



1985 yılında Türkiye nin en büyük yapı kooperatifi çalışmalarına başlamış!


Türkiye'nin en büyük konut yapı kooperatifi çalışmalarına başladı


İSTANBUL'A YENİ BİR ŞEHİR EKLENİYOR


   Büyükşehir Konut Yapı Kooperatifi'nin Kadıköy Yakası'nda kuracağı Türkiye'nin en modern şehri, yaklaşık 40 bin konutlu ve 200 bin nüfuslu olacak.

   

   Büyükşehir Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldız ''Merkezi ısıtmalı, bol sulu, sorunsuz bir şehir kuruyoruz. Şehirde hastane, okul, çocuk yuvaları, huzurevleri, sanat merkezleri gibi her türlü sosyal tesisler yer alacaktır'' dedi.

  

   ''Şartların elverişli olması, çeşitli dış kaynaklı kredilerin sağlanmasına imkan vermiştir. 


1985 yılında Türkiye nin en büyük yapı kooperatifi çalışmalarına başlamış!


  İstanbul'a yeni bir şehir ekleniyor



   Ülkemizde iki milyon civarındaki konut açığını kapatma çalışmalarına yeni bir kooperatif daha katıldı. 

   Çeşitli kesimlerden tanınmış ve tecrübeli kişilerin kurduğu ''Büyükşehir'' Konut Yapı Kooperatifi İstanbul'un Kadıköy Yakası'nda 40 bin konutluk büyük bir şehir kurma çalışmalarına başladı. Bu amaçla 4.5 milyon M2'lik bir arsa satın alındı. 

   Toplu konut yapımında ilk büyük adımı atan, ''Büyükşehir'' Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldız, kuruluş genel kurul toplantısında, ''İstanbul'da Kadıköy Yakası'nda yaklaşık 40 bin konutlu, 200 bin nüfuslu, Türkiye'nin en modern ve en büyük şehrini kuruyoruz'' dedi.

   

    ''SORUNLARIN KÖKÜNDEN ÇÖZÜMLENİYOR''


   Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:

   ''Türkiye'nin en modern şehri haline gelecek olan bu yerleşim merkezinde tüm sosyal ihtiyaçlar karşılanacaktır. Türkiye'de ilk defa merkezi ve az masraflı ısıtma santralı burada gerçekleşecektir. Her dairede yakıt sarfiyatı ölçme saati bulunacaktır. Bu saat sayesinde sarf edilen ısı kadar ücret ödenecektir. 

   Hiç kesilmeyen, bol temiz ve tazyikli su şebekesi kurulacaktır. Telekomünikasyon tesisatı ve santralinden her daireye ayrı telefon ve televizyon bağlantısı sağlanacaktır.

   Bu yeni yerleşim merkezinde yol, çöp ve kanalizasyon gibi önemli şehir sorunları kökünden çözümlenmiş olacaktır. Kooperatifimizin ortakları evlerine sorunsuz olarak yerleşeceklerdir. Hastane ve sağlık merkezi, kreş ve çocuk yuvaları, huzurevleri, sanat merkezi, iş merkezleri, okullar ve her türlü sosyal tesisler dairelerin teslimi ile birlikte faaliyete geçecektir.''


   DIŞ KAYNAKLI KREDİ


   Konutların en uygun şartlarda gerçekleştirileceğini, bu sebeple ilk ağızda ortaklık için çok sayıda müracaatla karşılaşacaklarını belirten Hüseyin Yıldız şunları söyledi:

   ''Büyükşehir Konut Yapı Kooperatifi Türkiye'de konut yapımı alanında bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük kuruluştur. Şimdiye kadar hiçbir konut kooperatifi ''Büyükşehir Konut Yapı Kooperatifi'nin şartlarıyla konut yapmayı başaramamıştır. Bizim şartlarımızın elverişli olması, çeşitli dış kaynaklı kredi imkanları sağlamış olmamızdan ileri gelmektedir.''


Tercüman Gazetesi 27 Temmuz 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön