25 / 04 / 2024

1987 yılında İstanbul'da 50 bin esnaf göç edecekmiş!

1987 yılında İstanbul'da 50 bin esnaf göç edecekmiş!

1987 yılında Eminönü, Fatih ve Beyoğlu gibi merkez ilçelerindeki 50 bin esnaf Okmeydanı, İkitelli ve Mahmutbey'de inşa edilen sitelere taşınacakmış. Kademeli olarak gerçekleşecek göç ile 250 bin işçi İstanbul dışına çıkacakmış.



1987 yılında İstanbul da 50 bin esnaf göç edecekmiş!


Trilyonluk esnaf göçü


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


İstanbul'un Eminönü, Fatih, Beyoğlu gibi merkez ilçelerinde mal ve hizmet üreten 50 bin esnaf için yaklaşık 500 milyar lira harcanarak siteler yapılıyor.


   İSTANBUL'da esnaf göçü 3 ay sonra başlıyor...

   İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''50 bin esnafımız Ocak ayından itibaren İstanbul dışına çıkarılmaya başlanacak ve 2 yılda tamamlanacak büyük göç için bir trilyon lira harcanacak'' dedi.


1987 yılında İstanbul da 50 bin esnaf göç edecekmiş!


Trilyonluk esnaf göçü


   Başkan Dalan yaptığı açıklamada, ''Halka günü gününe hizmet sunan sebze hali, kuru gıda toptancıları gibi esnaf topluluklarının İstanbul dışındaki yeni hal ve sitelerine taşındıklarını'' bildirdi ve şöyle dedi:

   ''İstanbul'un Eminönü, Fatih, Beyoğlu gibi merkez ilçelerinde mal ve hizmet üreten 50 bin esnafımız için yaklaşık 500 milyar lira harcamayla  siteler yapılıyor. İstanbul'un Okmeydanı, Mahmutbey, İkitelli bölgelerinde inşaatına başlanacak sitelere Ocak ayından itibaren başlayacak aşamalı göçler 2 yıl sonra tamamlandığında 50 bin işyeri sahibinin yanında ortalama 5'er çalışandan 250 bin işçimiz de İstanbul dışına çıkmış olacak. Bu demektir ki, İstanbul'un merkez noktalarında yoğunlaşmış bir milyon nüfus dışarı çekilecek ve yanı sıra İstanbul merkez cadde ve sokaklarında da 200 bin kadar motorlu taşıt uzaklaştırılmış olacak.''

   Dalan'ın verdiği bilgiye göre, 50 bin esnafın taşınacakları işyerleri için 500 milyar lira harcanırken, bu işyerlerinin su, elektrik, kanalizasyon, haberleşme yerleri ve çevre düzenlemeleriyle birlikte yollar için de 500 milyar lira harcanacak.


(1986 yılında Reşat Altın 68.390 liraya satılıyormuş.)


Milliye Gazetesi 3 Kasım 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön