25 / 04 / 2024

1989 yılında en karlı yatırım gayrimenkulmüş!

1989 yılında en karlı yatırım gayrimenkulmüş!

1989 yılında yüzde 100'e tırmanan enflasyon karşısında, en karlı yatırım gayrimenkul imiş. Bulgaristan'dan mecburi göçe tabi tutulan Türkler'in Türkiye'ye gelmesiyle de emlak piyasasında büyük bir hareketlenme görülmüş.



1989 yılında en karlı yatırım gayrimenkulmüş!


Ne altın, ne döviz ne de faiz...


Yüzde 100'e tırmanan enflasyon vatandaşları arsa ve ev almaya sevk ediyor.


En karlı yatırım GAYRİMENKUL


Bulgaristan'dan mecburi olarak göç ettirilen soydaşlarımızın gelmesiyle, emlak piyasasında büyük bir hareketlenmenin görüldüğü bildiriliyor.


Seyfullah Türksoy


   İSTANBUL - ''Ne altın, ne döviz, ne de faiz; ille de gayrimenkul'' parolasıyla hareket eden emlakçılar, önümüzdeki dönemde, emlak fiyatlarının büyük ölçüde artabileceğini söylediler. 

   ''Yüzde 100'e'' doğru koşan enflasyon canavarı karşısında, tasarruf sahipleri açısından en karlı yatırımın gayrimenkul olduğu görüşünde birleşen emlakçılar, ''Kıyıda köşede para biriktirmiş olanlar, hiç beklemeden gayrimenkule yatırsın. Gayrimenkul almak için şimdi tam zamanı. Yoksa pişman olabilirler'' diyorlar.

   Banka faizlerinin yüzde 85 tavanından yüzde 67'lere düştüğünü, yılın ilk yedi ayında döviz gelirlerinin yüzde 12-14 sınırında kaldığını, aynı dönem içinde, altının ise yüzde 5-6 civarında bir kar kazandırdığını belirten emlakçılar, hisse senetlerine de şu sıralar pek rağbet olmadığını kaydediyorlar. Parasını bankaya, altına ve borsaya yatıranların enflasyon canavarına yenik düşmekten kurtulamayacaklarını söyleyen emlakçılar, ''Enflasyona karşı en etkili ve karlı yatırım olan gayrimenkulden şaşmamak lazım'' şeklinde konuşuyorlar.


GÖÇ, PİYASAYI HAREKETLENDİRDİ


   Öte yandan, Bulgaristan'dan Türkiye'ye ''göç'' eden soydaşlarımızın gelmesiyle, emlak piyasasında büyük bir hareketlenmenin görüldüğü belirtiliyor. Bu hareketlilik özellikle İstanbul'da göze çarpıyor. ''Mecburi göç''e tabi olarak Türkiye'ye gelen soydaşlarımızdan çeşitli yerlerde iş bulabilenler, öncelikle kiralık ev arıyorlar.


Türkiye Gazetesi 7 Ağustos 1989



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön