26 / 04 / 2024

1991 yılında Yakacık çöplüğü ıslah edilecekmiş!

1991 yılında Yakacık çöplüğü ıslah edilecekmiş!

1991 yılında Maliye Bakanı Adnan Kahveci ve Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, Yakacık çöplüğünde incelemeler yapmışlar. Bakanlar, Büyükşehir Belediyesi'nden günde 700 ton çöpün döküldüğü alanın 1 ayda ıslah edilmesini istemişler.



1991 yılında Yakacık çöplüğü ıslah edilecekmiş!


YAKACIK ÇÖPLÜĞÜ: Konutlar arasında kalan Yakacık Çöplüğü'nde dün incelemeler yapan Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir'le Maliye ve Gümrük Bakanı Adnan Kahveci, çöplüğün en kısa sürede ıslah edileceğini açıkladılar.


Büyükşehir Belediye Başkanı Sözen'e çöp için 1 ay süre


Yakacık Çöplüğü ıslah edilecek


   İSTANBUL, (A.A.)-Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, çevre ve insan sağlığını tehdit eden ve her gün yaklaşık 700 ton çöpün döküldüğü Yakacık'taki çöp alanının en kısa zamanda ıslah edilmesinin gerektiğini bildirdi.

   Çevre Bakanı Özdemir ile Maliye ve Gümrük Bakanı Adnan Kahveci, dün çevresinde konutların yer aldığı ve uzun süredir önlem alınmadığı için giderek insan ve çevre sağlığı açısından büyük bir tehlike oluşturan Yakacık'taki çöp alanında incelemelerde bulundular.

   Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk rehabilitasyon projesinin yarın Yakacık'ta başlatılacağını belirterek, söz konusu çöplüğün kapatılması için Büyükşehir Belediyesi'ne bir ay süre tanıdıklarını söyledi.

   Yakacık'taki çö alanı için TBMM Çevre Komisyonu'nun bir süre önce aldığı kararı hatırlatan Özdemir, şöyle konuştu:

   ''Kararda 'Burada çöp dökülmez' deniyor. Maalesef Yakacık Çöplüğü'ne çö dökülmeye devam ediliyor. Günde yaklaşık 700 ton civarında çöp buraya dökülüyor. Benim endişem şu: Bundan sonra bu alanı kaldırmanız da mümkün olmayacak. Burayı rehabilite etmek şu anda mümkündür. İleri de bu yoğunluğu artırdığınız takdirde çöpü kesseniz bile buranın rehabilitasyonu mümkün olmayacak.''


Tercüman Gazetesi 8 Ağustos 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön