27 / 04 / 2024

1998 yılında Koç Vakfı hastane almış!

1998 yılında Koç Vakfı hastane almış!

1998 yılında Vehbi Koç Vakfı, 8 yıldır Tofaş fonundan destek gören İtalyan Hastanesi'ni devralmış. Koç Vakfı, mülkiyeti İtalyan devletinde olan hastaneyi Türkiye'nin en modern ''Onkoloji Servisi'' haline getirecekmiş.



1998 yılında Koç Vakfı hastane almış!


Koç Vakfı hastane aldı


Vehbi Koç Vakfı, İtalyan Konsolosluğu ile imzaladığı anlaşma sonucunda 8 yıldır Tofaş fonundan destek gören İtalyan Hastanesi'ni devraldı.


    8 yıldır Tofaş fonundan destek gören İtalyan Hastanesi, bundan böyle Vehbi Koç Vakfı tarafından işletilecek. Vakıf, Pazartesi günü hastaneyi İtalyan Konsolosluğu ile yaptığı bir anlaşmayla 8 ile 10 yıllığına devraldı.

    Galata'da ahşap bir binada küçük bir sağlık kurumu olarak kurulduktan 60 yıl sonra 1876'da İtalyan Hükümeti tarafından devralınan hastane, bundan böyle faaliyetlerini aynı isim altında Vehbi Koç Vakfı bünyesinde sürdürecek.

    Vakfın, mülkiyeti İtalyan devletinde olan hastaneyle ilgili öncelikli projesi, Türkiye'nin en modern ''Onkoloji Servisi''ni (kanser tedavi ve teşhis) hizmete sokmak olacak. Cihazlarını onarmak, İtalyan otomobil devi FİAT, bu proje için 3 milyon dolarlık katkı sağlayacak.


Örnek sağlık merkezi


    Vehbi Koç Vakfı, ayrıca hastane bünyesinde bir ağrı kontrol merkezi, rehabilitasyon ve fizik tedavi ünitesi ile evde tedavi merkezi de kuracak. Vakıf, Amerikan Hastanesi'nden sonra İtalyan Hastanesi'ni de örnek bir sağlık merkezi haline getirmeyi planlıyor. 1999 yılında tamamlanması beklenen yeni merkezler devreye girinceye kadar, İtalyan Hastanesi mevcut birimleriyle hizmete devam edecek. Sözleşmenin bitiminden sonra iki taraf tekrar anlaşırsa kira ödemek koşuluyla hastaneyi Vehbi Koç Vakfı işletmeye devam edecek.


Sabah 4 Nisan 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön