27 / 04 / 2024

2. el araçlarda KDV şoku! Otomobil fiyatları artacak mı?

2. el araçlarda KDV şoku! Otomobil fiyatları artacak mı?

İkinci el araç alım satımında uygulanan yüzde 1’lik KDV, yüzde 18’ye yükseltilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamda, ikinci el araç alım-satımında uygulanan yüzde 1’lik KDV oranının yüzde 18’e çıkarılacağını duyurmuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından normalde rekor seviyelere ulaşan ikinci el otomobil fiyatlarının daha da artacağı söyleniyor. Patlak veren çip krizi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde tedarik sorunlarıyla boğuşan otomobil sektöründe sıfır araç sıkıntısı baş göstermişti. Hem sıfır hem de ikinci el otomobillerde fiyatlar, rekor seviyelere kadar ulaşmıştı. Hatta bir dönem sıfır araç kıtlığı nedeniyle ikinci el araç fiyatları, sıfır araç fiyatlarını geçmişti.

2. el araçlarda KDV şoku! Otomobil fiyatları artacak mı?

Daha sonra bir nebze de olsa otomobil fiyatlarında gerileme yaşanmış, sektörde de hareketlilik başlamıştı. KDV’nin yüzde 1’den 18’e çıkarılmasının ardından otomobil alım-satımlardan satıcılara KDV yükü getirecek uygulamanın ikinci el araç satış fiyatlarını yükseltmesi bekleniyor.


Geri Dön