28 / 03 / 2024

20 bin balık İstanbul Forum AVM'nin akvaryumuna girecek

20 bin balık İstanbul Forum AVM'nin akvaryumuna girecek

İstanbul Forum alışveriş merkezinde Eylül'de açılacak akvaryum uçak yoluyla gelecek 20 bin deniz canlısına ev sahipliği yapacak



5 milyon litre suyun kullanılacağı akvaryum içinde özellikle iş yemekleri için de özel bir alan ayrılacak. Yeni Zellandalı Marinescape firmasının MultıTurkmall ile yaptığı anlaşma sonrası İstanbul Forum'da açacağı dev akvaryum Turquazoo kapılarını ilk kez SABAH'a açtı. Yaklaşık iki yıldır süren akvaryumun eylül ayında bitmesinin mümkün olmadığını söyleyenler için "Eylül sonundaki partide buluşalım" diyen Genel Müdür Phil Crane, 17 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek akvaryumun 20 bin deniz canlısına ev sahipliği yapacağını söyledi. "Sri Lanka, Güney Amerika, Amazon, Florida ve Vietnam'dan getirilecek 20 bin deniz canlısının ilk bölümü gelecek hafta uçakla İstanbul'a geliyor. Her altı ayda bir canlı türlerinin yenileneceği akvaryumda farklı ülkeler dışında Ege, Akdeniz, Karadeniz'de yaşayan canlı türlerinin bulunduğu bir alan ayrıldı. Akvaryum bittiğinde içinde 70 kişi istihdam edilecek" dedi. Elemanlar için Bayrampaşa Belediyesi ile ortak çalıştıklarını belirten Crane, "Bu şekilde bölge ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız" dedi.

AİLECE EĞLENECEK YER YOK
İstanbul'da özellikle bayram dönemlerinde ailecek gezilip eğlenilebilecek mekanların çok kısıtlı olduğunu dile getiren Turquazoo Genel Müdürü Phil Crane, "Çocuklar bizim için çok önemli.Onların eğlenmeleri ve bunu yaparken de bir şeyler öğrenmeleri çok önemli. Yılda en az 2 - 3 kez gelmelerini sağlamak istiyoruz" dedi. Firma olarak 3E education-entertainment- environment (eğitim, eğlence, çevre) konseptini benimsediklerini dile getiren Crane, her bir bölümde ziyaretçilerin merak ettikleri konuların akvaryum içinde görevlendirilmiş eğitimli elemanlar tarafından anlatılacağını dile getirdi.

Giriş 25 TL olacak belgesel film gösterilecek
8 bin metrekare üzerine kurulu akvaryuma giriş kişi başı yetişkinler için 25 TL, çocuklar için 18 TL olacak. Firma bir de aile paketi hazırlamış. İki yetişkin ve iki çocuktan oluşan aile paketinin fiyatı ise 75 TL. Akvaryum 1.5 saat içinde gezilebilecek. Ziyaretçiler kapıdan girdiğinde onları bir orman karşılayacak. Yol boyunca yer yer kurulu DVD playerlar aracılığıyla su dünyasına yönelik videolar görüntülenecek. Firma National Geographic Kids ile de bir anlaşma yapmak üzere. Belgesel ayağında firma National Geographic'ten destek alacak.

Çocuklar balıklara dokunabilecek
Akvaryumda 5 milyon litre su kullanıldı. 3 İnşaatında 100 kişi çalıştı. İçinde su parkı, yemek yeme ve oyun alanları ile çocukların eğitimi için özel odalar ayrıldı. 20 bin deniz canlısının getirileceği akvaryumda çocuklar dokunmayı istedikleri türlere görevliler eşliğinde dokunabilecek. Akvaryumu yılda 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Akvaryuma giriş yetişkinler için 25, çocuklar için 18 TL olacak. Çanakkale Üniversitesi'nden gelen öğrenciler akvaryumun içi için atölyede çalıştı.

Pınar ÇELİK/Sabah


Geri Dön