27 / 04 / 2024

20 soruda ABD'de konut alımı!

20 soruda ABD'de konut alımı!

ABD piyasasında konum belirlerken öne çıkan faktörler neler?, ABD'de uluslararası alıcılar bir konut için ortalama ne kadar ödüyor? İşte 20 soruda ABD'de konut alımı...



Amerikanın 2. en büyük gayrimenkul firması olan Lennar Homes USA ile aracısız konut satışını sağlayan Projebeyaz Cityscape Turkey Fuarı'nda ilk gün Orlando, Florida ve Arizona'da yaklaşık 350 bin dolarlık 7 satış gerçekleştirdi.


Konut alıcılarını firmayla direk masaya oturtan Projebeyaz Amerika'dan kolayca ev sahibi olmanın fırsatlarını sunuyor. Projebeyaz Türkçe hizmet sağlıyor.


1 - ABD'nin dünya ekonomisindeki yeri nedir?

ABD dünya ekonomisinin dörtte birinden daha fazlasını temsil eden gayrisafi (GSYH) ile dünyanın en büyük ekonomisidir. 


2 - ABD'nin ekonomisi konut sektörünü nasıl etkiliyor?

Gayrimenkul özeline bakıldığında ekonomik güç avantajlı konut fiyatlarına, yüksek kira getirisine ve iyi uzun vadeli değer artışına karşılık gelir. 


3 - ABD'de fiyatlandırma ve değer açısından hangi olgu göz önünde bulundurulmalı?

En son yapılan istatistik çalışmalarının bir çoğunda uluslararası alıcıların daha az konut aldıkları gösterilmekle birlikte, bu satışların dolar hacmi kayda değer derecede daha yüksektir. Çünkü en büyük ABD fiyatlarında bile uluslararası satıcılar çok yüksek değerler görmektedir. 


4 - Uluslararası alıcılar bir konut için ortalama ne kadar ödüyor?

Uluslararası alıcılar bir konut için ortalama yaklaşık, 500 bin dolar (USD) ödedi. Bu rakamlar bile uygun ve yatırıma elverişli olarak değerlendiriliyor. 


5 -  ABD gayrimenkullerinin küresel popülerliğinin diğer nedenleri neler?

En iyi fakülte ve üniversitelere erişim, iş imkanları ve daha iyi bir yaşam tarzına erişme imkanı...


SAYILARLA


6 - Uluslararası ABD konut alımı

Nisan 2014 - Mart 2015 / 104 milyar dolar (USD)


7 - ABD'de uluslararası konut alımı yüzdesi nedir?

Dolar hacminde yüzde 8.


8 - ABD'de bir konut için uluslararası alıcıların ödediği ortalama fiyat nedir?

500 bin dolar (USD)


9 - Uluslararası alıcılar kimlerdir?

Çin'den gelen alıcılar konutların yüzde 16'sına karşılık gelir. Ayrıca Kanadalılar yüzde 14, Meksikalılar yüzde 9, Hintliler yüzde 8, Birleşik Krallık yüzde 4 ile öne çıkan alıcılar arasındadır.


10 - Ülkelere göre ABD konut satışı dolar hacimleri nasıl?

Çin: 28,6 milyar dolar

Kanada: 11,2 milyar dolar

Hindistan: 7,9 milyar dolar

Meksika: 4,9 milyar dolar

Birleşik Krallık: 3,8 milyar dolar


11 - Ülkelere göre ABD konut satış adet hacimleri nasıl?

Çin yüzde 16, Kanada yüzde 14, Meksika yüzde 9, Hindistan yüzde 8, Birleşik Krallık yüzde 4, Almanya yüzde 3, Fransa ve Venezuele yüzde 2.


12 - ABD'de popüler konumlar nereler?

Florida en çok tercih edilen bölge olup, uluslararası alımların yüzde 21'i burada gerçekleşmiştir. Yüzde 16 ile Kaliforniya ikinci sıradayken Texas yüzde 8'lik, Arizona yüzde 5'lik oranı paylaşmaktadır. Bu dört eyalet bütün uluslararası satışların yüzde 50'sine karşılık gelir. 


Uluslararası satışların en az yüzde 3'ünün yapıldığı diğer eyaletler Ilinois, New Jersey, New York ve Washington'dır. 


13 - ABD piyasasında konum belirlerken öne çıkan faktörler neler?

Anavatana benzerlik, akraba ve arkadaşların varlığı, hava taşımacılığına erişim kolaylığı, iklim, güvenlik, fakülte ve üniversitlere erişim önem taşıyan etkenlerdir.


14 - Bütün alıcılar için konut seçenekleri

İstatistiklere bakıldığında uluslararası alıcılar, konut, yatırım ve tatil olarak sıralanan üç temel amaçla ABD'den gayrimenkul almaktadır. Bu evlerin neredeyse yarısı öncelikli konut olarak planlanır.


Satışların diğer yarısı içinden yüzde 20'si konut kiralama amaçlı emlak, yüzde 15'i tatil konutu ve yüzde 11'i hem tatil hem de kiralama amaçlarını taşır. 


15 - Birincil konut seçeneği

ABD'de uluslararası satın almaların neredeyse yarısını birincil konutlar oluşturmakla birlikte, alıcılar ayrıcalıklı kalite ve değer talep etmektedir. Alıcılar yüksek tavan, ahşap zemin, yenilenmiş süslemeler ve enerji tasarruflu cihazlar gibi modern tasarım özelliklerini isteyebilir. Birçok sitede, güvenlikli girişler ve spor salonu, havuzlar, golf sahaları, tenis kortları, spor alanları bulunmaktadır. 



16 - Tatil konutları seçeneği


Bu konutların popülerliği son yıllarda artış göstermiştir. Tümü toplamda 8 milyonun üzerindeki tatil konutları ülke çapında lüks ortamlarda ve mükemmel donanımlı sitelerde bulunmaktadır. Dayalı döşeli konutlar, büyüyen etkinlik malzemeleri, spor alanları, sıcak havuz, golf dersleri, kapı güvenliği ve çok daha fazlasını sunmaktadır.


17 - Gayrimenkul profesyonelleri ile çalışmanın faydaları nelerdir?


- Erişim ve kolaylık

- Pazalık ve görüşme deneyimi

- Yasal koruma

- Güvenilirlik


18 - ABD'den nasıl konut alınır?

- Bir uzman bulun

- Ödeme yöntemleri belirleyin

- Akıllıca alışveriş yapın

- Satın almayı gerçekleştirin

- Konut kredisi alın

- Satın almayı kapatın


19 - ABD yapı şirketi Lennar Homes USA konut alımında yol gösterici midir?

ABD'de ön plana çıkan Lennar Homes USA uluslararası alıcılar için en popüler olan eyaletlerin hepsinde güçlü bir konuma sahiptir. 


20 - Lennar Homes USA ABD'de nerelerde konut inşa ediyor?

Arizona, Kaliforniya, Florida, Nevada, New Jersey, Sout Carolina, Tennessee, Texas, Colorado, Delaware, Georgia, Maryland, Minnesota, Oregon, Nort Carolina, Virgina, Washington. 


Projebeyaz Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık hakkında:

Projebeyaz, bugüne kadar toplam da 1 milyon 500 bin metrekareyi geçen ve 2 milyar dolar değere ulaşan, 30 farklı projede konsept danışmanlığı, pazarlama, satış, kiralama ve satış sonrası tesis yönetimi başlıkları adı altında hizmet vermiştir.

Projebeyaz, müşterileri arasında arsa ve mülk sahipleri , yatırımcılar, gayrimenkul alım, kiralama ve inşaat firmaları yer alırken, mimari ve tasarım sektörlerinin öncüleriyle de iş birliği bulunmaktadır.

Türkiye’de başlayan bu serüven, kazanılan başarının ardından Avrupa ve Körfez ülkelerine doğru ilerlemeye devam etmiştir. İstanbul’un her iki kıtasında olmak üzere, İzmir, İngiltere, Almanya ve Kuveyt ile sayısı 6’ya yükselen satış ofisleri ile hizmet vermektedir. Öncelikle Amerika’ya açılacak olan ofisi ile beraber farklı bölgelerde de hazırlıklar devam etmektedir.

2013 yılında Gyoder’e ve Fiabci ‘ye üye olan Projebeyaz, sunduğu hizmetler, danışmanlık verdiği kurumlar, yenilikçi projeler, ulaştığı başarılar ve yeni projeler ile birlikte sektöre renk katmaya devam edecektir.


http://projebeyaz.com/tr/

444 89 13 



Ezgi Delibeyoğlu/ Emlakkulisi.com


Geri Dön