19 / 04 / 2024

200 milyon TL cirolu DÇT Demir Çelik'in iflasına karar verildi!

200 milyon TL cirolu DÇT Demir Çelik'in iflasına karar verildi!

İstanbul Arnavutköy’de kurulu DÇT Demir Çelik Tel San. AŞ.'nin sonunu kardeş kavgası getirdi...



Aile üyeleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar şirketleri olumsuz olarak etkiliyor. Hürriyet'te yer alan habere bunun son örneği de Türkiye’nin en önemli tesisleri arasında yer alan 200 milyon TL cirolu DÇT Demir Çelik Tel San. AŞ.’de görüldü. Temelleri yarım asır öncesinde, İstanbul Eminönü Perşembe pazarında küçük bir atölyede atılan DÇT Demir Çelik zaman içerisinde önemli bir büyüme kazandı. Ülkemiz dışında Avrupa’ya da mal tedarik eden fabrikanın yok oluşuna da Mustafa-Adnan Demirci kardeşler arasındaki kavga rol oynadı.

200 milyon TL cirolu DÇT Demir Çelik in iflasına karar verildi!

Fabrika yaşanan anlaşmazlıklarla günden güne eridi. Şirketin yüzde 51'lik hissesini elinde tutan Mustafa Demirci, DÇT Demir Çelik’in iflasını istedi. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan davada, Demirci, DÇT Demir Çelik’ten 100 bin TL alacağını olduğunu iddia etti.

Mahkeme, şirketin iflasına karar verdi. Kurulum maliyeti 100 milyon TL'yi bulan DÇT Demir Çelik’in tasfiye işlemleri için dosya İstanbul 3. İflas Müdürlüğü’ne gönderildi. Varlıklara ilişkin olaraj hazırlanmış olan kıymet takdiri raporuna göre, tüm malların toplam değeri 3.1 milyon Türk Lirası şeklinde bildirildi.Tespit edilen mallar icrayla satılacak, büyük kısmı kamuya ait olan borçlar ödenecek.

200 milyon TL cirolu DÇT Demir Çelik in iflasına karar verildi!

KARDEŞLER DAVALIK OLDU

DÇT Demir Çelik’in sahipleri Mustafa-Adnan Demirci kardeşler arasındaki anlaşmazlıklar pekçok davaya da konu oldu. Mustafa-Adnan Demirci kardeşler arasında açılan bir çok hukuk ve ceza davası mevcut.

 

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!


Geri Dön