25 / 04 / 2024

Sera Group Kadıköy'de 200 milyon TL'lik dönüşüm projesi yapacak!

Sera Group Kadıköy'de 200 milyon TL'lik dönüşüm projesi yapacak!

Sera Group, Bodrum projesinin yanında halihazırda Kadıköy'de de 200 milyon TL'lik bir kentsel dönüşüm projesi için hazırlıklarına devam ediyor.



Sera Group, Sani Şener tarafından 1995 yılında kuruldu, Ağırlıklı yurt içinde ve yurt dışında taahhüt sektöründe büyük inşaat projeleri gerçekleştiren grup, TAV Havalimanları Holding, TAV inşaat ve İDO'nun da ortağı, Geçtiğimiz yıl 1. milyar TL'lik ciroya ulaşan Sera Group'un bugünlerde en önemli gündemi ise Bodrum Yalıçiftlik'te hayata geçirdiği "Barbaros Reserve-Bodrum Residences" projesi, Kempinski Barbaros Bay Oteli'nin yanında hayata geçen proje iki etaptan oluşuyor, ilk etap büyüklükleri 340 metrekare ile 740 metrekare arasında değişen 42 süitten oluşuyor, ikinci etapta ise 80-120 metrekare arasında değişen 1 artı 1 ve 2 artı 1 olmak üzere 79 süit planlanıyor,


İlk etapta yer alan 42 süitin 49 yıllık ön kullanım hakkı olduğunu belirten Sera Group Genel Müdürü Ahmet Ozan Şener, kaba inşaatı tamamlanan projede 2018 yılı haziran ayında yaşamın başlayacağını söylüyor, 100 milyon dolar yatırım bedeli olan projenin detaylarıyla ilgili şöyle konuşuyor: "Mobilya ve beyaz eşya donanımlı rezidansların fiyatları 1 milyon 600 bin dolar ile 2 milyon 100 bin dolar arasında değişiyor, Aidatlar aylık 1,300 Euro olacak, Rezidans sahipleri Kempinski Barbaros Bay Oteli'nin tüm imkanlarından yararlanabilecek, Bodrum'un en güzel lokasyonunda denize sadece 100 metre mesafedeki projede ayrıca dileyen kullanmak istemediği dönemde rezidansı Kempinski aracılığıyla kiraya verilebilecek, Kempinski, kira gelirinin yüzde 70'ini daire sahiplerine verecek,"


Ağırlıklı taahhüt sektöründe faaliyet gösterirken 2 yıl önce bu alanda da yatırım yapmak için doğru proje arayışına girdiklerini anlatan Şener, son yıllarda turizmdeki beklentiler doğrultusunda da böyle bir projeyle yola çıktıklarını ifade ediyor. “Artık İnsanlar kısa birkaç günlük tatiller yerine daha uzun tatilleri ev konforunda yaşamak istiyor. Bizim projemiz de bu imkanı veriyor, Ayrıca bu projeyle amacımız yaz kış konaklama imkanı ile Bodrum'da sezonun uzamasına katkıda bulunmak" diye konuşuyor.


Sera Group, Bodrum projesinin yanında halihazırda İstanbul Kadıköy'de de 200 milyon TL'lik bir kentsel dönüşüm projesi için hazırlıklarına devam ediyor. Şener, "Taahhüt ana işimiz olmaya devam edecek. Ancak gayrimenkulde de özellikle kentsel dönüşüm projelerine önem veriyoruz" diyor.


YAZ PLANI

Ahmet Ozan Şener, 2004 yılında Kültür üniversitesi inşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra İtalya'da Politechnico di Milano Universitesi’nde stratejik tasarım ve pazarlama alanında yüksek lisans yaptı. İlk iş hayatına TAV Havalimanları Holdingin Katar Havalimanı projesinde çalışarak başlayan Şener, 2007 yılında aile şirketi Sera Group’un yönetim kurulu üyesi ve iş geliştirme koordinatörü olarak Dubai ofisini kurdu. 2014 yılından itibaren de Sera Group’un genel müdürlüğünü yürütüyor. Şener, babası Sani Şener gibi klasik arabalara ilgi duyduğunu söylüyor. “Klasik araba alıp yenilemeyi seviyorum. Tekne de bir diğer ilgi alanım. Bu yaz ailem ve arkadaşlarımla Güney Fransa’da tekne tatili planlıyorum” diye konuşuyor.


Capital


Geri Dön