25 / 04 / 2024

2001 yılında Yassıada ve Sivriada turizme kazandırılacakmış!

2001 yılında Yassıada ve Sivriada turizme kazandırılacakmış!

2001 yılında Adalar Belediye Başkanı'nın öncülük ettiği projeyle Yassıada ve Sivriada turizme kazandırılacakmış. Milli Emlak'a ait adaların halka açılmasıyla, İstanbul iki yeni turizm cenneti kazanacakmış.



2001 yılında Yassıada ve Sivriada turizme kazandırılacakmış!


İki ada hayat bulacak


KULLANIM DIŞINDA TUTULAN İKİ ADA İSTANBUL'UN TURİZM POTANSİYELİNE ZENGİNLİK KATACAK


Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden'in öncülük ettiği projenin hayata geçmesiyle Yassıada (üstte) ve Sivriada turistle tanışacak. Siyasi tarihimize damgasını vuran duruşmalara ev sahipliği yapan Yassıada ile günümüzde sadece motorlara ve yelkenli liman olarak hizmet veren Sivriada halka açılarak turizme kazandırılacak. Böylece, Marmara Denizi'ndeki ''uyuyan'' iki ada canlanacak. Yassıada ve Sivriada, özel kuruluşların gerçekleştireceği modern tesisler sayesinde İstanbul'un turizm potansiyeline zenginlik katacak.


Yassıada ve Sivriada'yı halka açmak için bakanlıktan devirlerini isteyen Başkan Özden, ''İstanbul'a iki yeni turizm cenneti kazandıracağız'' dedi.


   ADALAR Belediye Başkanı Coşkun Özden, yıllardır halka kapalı olan Yassıada ve Sivriada'yı kullanıma açmak için büyük bir adım attı. İdari yapısı kendilerine, mülkiyetleri Milli Emlak'a ait olan iki adanın Adalar Belediyesi'ne devri için Maliye Bakanlığı'na teklif götüren Başkan Özden, ''Yassıada, üzerindeki binaların restore edilmesiyle kısa sürede turizme kazandırılacak durumdadır. Sivri ada ise 100 yatı barındıracak kapasitedeki limanıyla zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. Atıl durumda olan bu adalarımızın değerlendirilmesi projesine Maliye Bakanımız Sümer Oral ile Turizm Bakanımız Erkan Mumcu sıcak baktılar. Bu ay içinde birlikte iki adada incelemelerde bulunacağız'' dedi.  

    Özel kuruluşlarca hayata geçirilecek yatırım sayesinde iki adanın sadece İstanbul'un değil, tüm Türkiye'nin en gözde turistik beldeleri arasına gireceğini vurgulayan Özden, ''Yaptığımız araştırmalarda Avrupalı turistlerin ilgisinin yoğun olacağını tespit ettik'' diye konuştu.

    İki adanın yıllardır kullanım dışında tutulmasını büyük bir kayıp olarak niteleyen Özden şunları söyledi: ''Zararın neresinden dönülse kardır... İnanıyorum ki, İstanbul'a 1 saat mesafede iki yeni turizm cenneti kazandıracağız. Uyuyan iki ada hayat bulacak.''


Sabah 5 Ağustos 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön