25 / 04 / 2024

2002 yılında Şile ''üniversite'' beldesi olacakmış!

2002 yılında Şile ''üniversite'' beldesi olacakmış!

2002 yılında Işık Üniversitesi Şile'de 5 bin öğrenciye eğitim verecek bir kampüs kuruyormuş. Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 600 dönümlük arazi üzerinde başladığı üniversite kampüsü inşaatıyla Şile ''üniversite'' beldesi olacakmış.



2002 yılında Şile üniversite beldesi olacakmış!


Şile'ye Oxford


Işık Üniversitesi Şile'de beş bin öğrenciye İngilizce ağırlıklı eğitim verecek bir kampüs kuruyor. Dev ünitenin ilk bölümü gelecek yıl hizmete girecek


     SON aylarda birbiri ardına gelişen boğulma olayları ile gündeme gelen ve adı hep 'acı'larla birlikte anılan Şile şeytanın bacağını kırmaya hazırlanıyor. Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 600 dönümlük arazi üzerine üniversite kampüsü inşaatına başladığı Şile artık ''üniversite'' beldesi olarak anılacak. Halen Maslak'taki Feyziye Mektepleri Vakfı Ayazağa Eğitim Kampüsü'nde öğretime devam eden Işık Üniversitesi ikinci kampüsünü Şile'de kuracak. İçinde 8 adet yurt binası, eğitim binaları, personel lojmanları ve sosyal tesislerin yer alacağı kampüste bir yıl sonra İngilizce yabancı dil programı ile eğitimin ilk bölümü başlayacak. Etap etap inşa edilecek kampüsün 10 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

    ''Şile'nin doğal güzelliği turizmin yanı sıra eğitim için de bir çekim merkezi oluşturuyor" diyen Başkan İhsan Çayıroğlu ise sözlerini, "Belediye olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Kurulacak başka üniversitelere de her türlü desteği vermeye hazırız''diye sürdürüyor. Üniversite kampüsünün Şile'nin kültürel ve sosyal etkinliğini arttıracağına dikkat çeken Başkan Çayıroğlu, ''Şile'nin turizmi ve ekonomisi de daha güçlenecek. Bilinçli ve kültürlü gençlerin gelmesi boğulma vakalarını bile azaltacak. Buraya gelecek gençlerin aldığı eğitim bizim halkımıza da yansıyacak.'' diyor.

 

Sabah 1 Ağustos 2002



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön