26 / 04 / 2024

2003-2021 yılları arasında satılan Hazine'ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

 2003-2021 yılları arasında satılan Hazine'ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2003-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 



2003-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlarlar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, sorularının Hazine ve Maliyet Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanmasını talep etti. İYİ Partili Kabukcuoğlu, "Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi ELVAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" dedi. Kabukcuoğlu, şunları kaydetti:

"Sayıştay'ın 2020 Denetim Raporuna göre; kamu kurumlarının, mülkiyetindeki hazine adına kayıtlı 4.165.658 adet taşınmazdan 830.582 adet taşınmazın devletin resmi kayıtlarında gözükmemesi, yüzde 20'den fazlasının kayıt altına alınmaması, kamu kaynaklarının ve taşınmazlara ilişkin işlemlerin tüm yönüyle mali tablolara yansımadığı tespit edilmişti."

 2003-2021 yılları arasında satılan Hazine ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları şu şekilde:

1- 2003-2021 döneminde ülke genelinde mülkiyeti Hazine ya da kamu durumlarına ait olan kaç bina, arsa ve benzeri taşınmazın satışını gerçekleştirilmiştir? Bu satışlardan ne kadar gelir elde edilmiştir? Satılan taşınmazların büyüklüğü ne kadardır? 

2- Aynı dönemlerde, ülke genelinde iller bazında bu satışların ne kadarı Türk vatandaşlarına, ne kadarı yabancı uyruklu vatandaşlara satılmıştır? 

3- Hazineye ait taşınmazların satışından elde edilen gelirler Hazine bütçesine kaydedilmekte ve bütçe kanunu gereğince harcamalar yapılmaktadır. Son 10 yılda "Eskişehir ilimizde" Hazineye ait taşınmazların satışından gerçekleşen rakam ne kadardır? 

4- Yine son 10 yılda Eskişehir ilimizde Hazineye ve kamu kurumlarına ait taşınmazların satışından gerçekleşen rakamın ne kadarı "Eskişehir ilimiz "için harcanmıştır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön