24 / 04 / 2024

2018-2021 yıllarında satılan araziler meclis gündeminde!

2018-2021 yıllarında satılan araziler meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bakanlık tarafından 2018-2021 yılları arasında satışı yapılan arazilere ilişkin soru önergesi verdi. 



Bakanlık tarafından 2018-2021 yılları arasında satışı yapılan araziler TBMM gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi verdi. CHP'li Bakırlıoğlu, sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. CHP'li Bakırlıoğlu, "Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla, sayın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu.

Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun soruları:

1- Bakanlığınız tarafından 2018 - 2019 - 2020 ve 2021 yıllarında satışı yapılan arazilerin  yüzölçümü toplam büyüklüğü, parsel sayısı, nitelikleri, imar durumları ve illere göre dağılımı nedir? 

2- Bu satışlardan ne kadar gelir elde edilmiştir? 

3- Tarım arazisi (Tarla, bağ, bahçe, zeytinlik, fidanlık vb) veya tarımsal nitelikli alan olarak  satışı yapılanlardan hangilerinin, imar planı değişikliği ile imar durumları tarım arazisi sınıfından çıkarılıp, konut, ticaret veya sanayi alanına dönüştürülmüştür? 

4-  TOKİ  tarafından 2018 - 2019 - 2020 ve 2021 yıllarında satışı yapılan arazilerin yüzölçümü  toplam büyüklüğü, parsel sayısı, nitelikleri, imar durumları ve illere göre dağılımı nedir? 

5- TOKİ bu satışlardan ne kadar gelir elde edilmiştir? 

6- TOKİ tarafından satışı yapılan tarım arazisi (Tarla, bağ, bahçe, zeytinlik, fidanlık vb) veya tarımsal nitelikli alan olarak satışı yapılanlardan hangilerinin, TOKİ’nin imar planı yapma ve yaptırma yetkisi ile imar değişikliği yapılarak imar durumları tarım arazisi sınıfından çıkarılıp, konut, ticaret veya sanayi alanına dönüştürülmüştür? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön