25 / 04 / 2024

2004 yılında Ataköy Grubu Şirketleri satışa çıkarılmış!

2004 yılında Ataköy Grubu Şirketleri satışa çıkarılmış!

2004 yılında Özelleştirme İdaresi, Ataköy sahilinde bulunan Ataköy Marina, Galleria Alışveriş Merkezi ve Holiday Inn ve Crown Plaza otellerinin yüzde yüzünü teklif toplama yöntemiyle satışa çıkarmış.



2004 yılında Ataköy Grubu Şirketleri satışa çıkarılmış!


Araköy Marina ve Galeria 6 Aralık'ta satışa çıkıyor


Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Ataköy sahilinde bulunan Ataköy Marina, Galleria Alışveriş Merkezi ile Holiday Inn ve Crowne Plaza için 6 Aralık'ta teklif toplanacağını açıkladı. 


    Ataköy'ün altın üçlüsü olarak nitelendirilen, Özelleştirme İdaresi ve Vakıfbank bünyesindeki Ataköy Marina, Galleria Alışveriş Merkezi ile Holiday Inn ve Crown Plaza otelleri satılıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Ataköy Grubu şirketlerinin yüzde 100'üne yakın hissesinin özelleştirilmesi kapsamında 6 Aralık'ta teklif almayı planladıklarını açıkladı. 

    Kilci, Ataköy Grubu şirketlerinin özelleştirilmesiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ataköy Grubu şirketlerinin özelleştirme portföyündeki en cazip şirketlerden olduğunu belirtti.


İLK DENEME 1998'DE 


    Ataköy Grubu şirketlerinin 1998 yılında özelleştirme portföyüne dahil edildiğini, burada Ataköy Turizm, Ataköy Otelcilik ve Ataköy Marina şirketlerinin bulunduğunu anlatan Kilci, bu şirketlerde Özelleştirme İdaresi ile Vakıflar Bankası'nın ortaklığı bulunduğunu söyledi. Hisselerin yüzde 60'ının Özelleştirme İdaresi'nde, yüzde 40'ının Vakıflar Bankası'nda ve çok küçük miktarının özel kişilerin elinde bulunduğunu aktaran Kilci, şunları söyledi: 

    ''Her 3 şirketin hisseleri için, Vakıfbank'a ait hisseler de dahil olmak üzere ihaleye çıkmış bulunuyoruz. 3 şirkete birlikte teklif alınacak. Yaklaşık yüzde 100'üne yakın hisseler için teklif verilecek. İhaleye 11 Ekim'de çıktık. 6 Aralık'ta teklifleri almayı planlıyoruz.'' 

    Soruları da yanıtlayan Metin Kilci, Ataköy Grubu şirketleri özelleştirmesinden bekledikleri gelire ilişkin olarak, bu şirketlerle ilgili değer tespit çalışması yaptıklarını, ancak bunu şimdi açıklayamayacaklarını söyledi. 

    Kilci, ''2004 yılının ilk 6 ayında 3 şirketin toplam net karı 4 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti'' dedi. Şartname satışlarının devam ettiğini, çok sayıda şartname sattıklarını belirten Kilci, ''İlgi oldukça yüksek düzeyde. 6 Aralık'ta teklifleri alacağız. Bundan sonra birkaç gün içinde de ihale sonuçlanır'' diye konuştu. Kilci, ''Özelleştirme, uzun bir süreç. Kuruluşların yapılarına ilişkin çözümü zaman alabiliyor. Bu sorunların üstesinden geldik'' dedi. Kilci, Ataköy Grubu şirketlerine, yabancı sermayenin de ilgisi olduğunu sözlerine ekledi.


İSTANBUL'UN EN BÜYÜK MARİNASI


800 yat kapasiteli Ataköy Marina ve Yat İşletmeciliği 1989'da hizmete açıldı ve yüzde 108 kapasiteyle çalışıyor. Ataköy Marina ve Yat İşletmeciliği şirketi olarak, Ürdün'deki yeni kraliyet limanı ve Rusya'nın Karadeniz'de yapacağı 10 marinaya müşavirlik hizmeti veriyor.


CROWNE PLAZA VE HOLIDAY INN


Ataköy Otelcilik'in bünyesinde 5 yıldızlı Crowne Plaza Oteli ve 4 yıldızlı Holiday Inn Oteli bulunuyor. Bu oteller, Intercontinental Hotels Group tarafından işletiliyor. Yüksek doluluk oranları ile çalışan Crowne Plaza Oteli 296 odaya ve Holiday Inn Oteli de 170 odaya sahip.


TÜRKİYE'NİN İLK ALIŞVERİŞ MERKEZİ


Ataköy Turizm Tesisleri'nin bünyesinde, Türkiye'nin ilk modern alışveriş merkezi Galleria yer alıyor. Galleria'da bir süpermarket, bowling salonu, 12 adet sinema, buz pateni pisti, sergi salonu, 300 kişilik tiyatro salonu, 134 mağaza, 37 ofis ve 2 bin araçlık otopark var.


Sabah 5 Kasım 2004



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön