27 / 04 / 2024

2004 yılında Gaziosmanpaşa'ya Atakule benzeri Paşakule yapılacakmış!

2004 yılında Gaziosmanpaşa'ya Atakule benzeri Paşakule yapılacakmış!

2004 yılında GOP Belediye Başkanı Erhan Erol, ilçe meydanına Ankara'daki Atakule benzeri bir Paşakule yapacaklarını açıklamış. İstanbul'un turizm haritasında yer almayan ilçenin tanıtımına yapılacak bu kule ile başlanacakmış.



2004 yılında Gaziosmanpaşa ya Atakule benzeri Paşakule yapılacakmış!


Gaziosmanpaşa'ya Atakule benzeri Paşakule yapılacak


    Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, ilçe meydanına Ankara'daki Atakule benzeri 'Paşakule' yapacaklarını açıkladı. Gaziosmanpaşa'nın turizm haritalarında adının bile geçmediğini söyleyen Başkan Erol, ilçenin tanıtımı adına işe Paşakule'den başlayacaklarını söyledi.

    Cihan Haber Ajansı ile ZAMAN'a ziyarette bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, ziyaretinde ilçenin sorunlarından bahsetti. Gaziosmanpaşa'nın İstanbul'da yeterince tanınmadığını veya yanlış bilindiğini anlatan Erol, ''Gaziosmanpaşa İstanbul'un turizm haritalarında geçmiyor. İlçe tanınmıyor. Tanıyanlar da sorunlarıyla ve yanlış olarak tanıyor. İlçeye vizyon getirecek projeler peşindeyiz. İlk olarak 'Paşakule' adında ilçe meydanında Ankara'daki Atakule'nin benzeri bir kule yapacağız. Önümüzdeki hafta yarışma düzenleyip hemen çalışmalara başlayacağız ve 2 yıl içinde bitireceğiz.'' dedi. İlçede göçmen vatandaşların yoğunluklu olduğunu hatırlatan Başkan Erol, Balkan ülkeleriyle kaynaşmaya yardımcı olacak bir 'Balkan Üniversitesi' açılmasına çalışacaklarını kaydetti. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı'yla görüşerek destek aldıklarını vurgulayan Erol, ''Çeşitli vakıflarla da destek için görüşme halindeyiz. Eğitim, iş ve siyaset dünyası, bu tür bir üniversitenin çok yararlı olacağını belirttiler.'' diye konuştu. Başkan Erol, Gaziosmanpaşa'da sürdürülen tramvay hattı çalışmalarının trafiğe olumsuz etkisine de değindi. İlçenin içine doğru yeni trafik düzenlemeleri yapmaları gerektiğini ifade eden Erol, şöyle konuştu: ''Raylı sistem, geçmişte yanlış planlanmış. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la da görüştük. Çok ciddi bir kaynak aktarımı olduğu için milli servetin heba olmaması açısından tramvay hattının bir an önce bitirilerek hizmete açılacağını söyledi. Ayrıca ilçemizde birçok binanın alt katı konfeksiyon atölyesi olarak kullanılıyor. Bu atölyeleri yavaş yavaş ilçe çevresinde kuracağımız sanayi sitelerine taşıyacağız. Böylece çok ciddi bir vergi kaybı önlenmiş olacak, ayrıca çevre temizliği açısından büyük mesafe alacağız.'' İstanbul, Zaman


Zaman 6 Haziran 2004



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön