19 / 04 / 2024

2004 yılında İstanbul turizme hazırlanıyor!

2004 yılında İstanbul turizme hazırlanıyor!

2004 yılında Turizm Bakanlığı, İstanbul'un turist sayısını 15 milyona çıkarabilmek için Haliç'ten Şile'ye uzanan geniş bir alanı yeniden yapılandıracakmış. Galata yeniden düzenlenecekmiş ve Şile-Kilyos hattı da turizm bölgesi ilan edilecekmiş.



2004 yılında İstanbul turizme hazırlanıyor!


İstanbul turizme hazırlanıyor


    TURİZM Bakanlığı, İstanbul'da yılda 3 milyon civarında olan yabancı ziyaretçi sayısını 15 milyona çıkarabilmek için bir dizi projeyi hayata geçirecek. Bunun için ilk önce İstanbul il sınırları içinde turizm ve rekreasyon amaçlı kullanılabilecek kaynaklar tespit edilip, envanteri çıkartılıyor. Projede önemli bir yer tutan Beyoğlu'ndaki tarihi eserler restore edilecek. Galata ve Salıpazarı turizme açılacak. Beyoğlu'nda sahipleri olmayan harabe haldeki yapılara çözüm bulunacak. Kültür ve eğlence merkezlerinin yanı sıra yüksek standartlı, markalı ürünler satan ticari birimler, butik oteller ve prestijli alışveriş merkezlerinin oluşması sağlanacak.


GALATA'YA YENİ DÜZEN

 

    KARAKÖY, Salıpazarı, Tophane ve Galata çevresi ise ayrı bir proje olarak ele alındı. Karaköy'den Kabataş'a kadar uzanan sahil yeni bir işlev kazanacak. Binaların mülkiyetine sahip olan Denizcilik İşletmeleri, Galata-Port adı verilen projeyi özel bir şirkete hazırlattı. 250 milyon dolarlık bir yatırım kapsayan projeye bu yıl start verilecek. Galata Limanı kruvaziyer (yolcu gemisi) turizme hizmet vermeye yönelik olarak yapılandırılacak. Bu yolla İstanbul'a yılda milyon turistin uğraması hedefleniyor. Fatih ve Eminönü ilçelerinin bulunduğu Tarihi Yarımada da yeniden düzenlenecek. İstanbul Üniversitesi mülkünde olan Süleymaniye'deki tarihi evlerin yüzde 50'sini devralan bakanlık bu evlerin restorasyonunu yapacak. Restore edilen evler kullanılmaları için özel girişimcilere tahsis edilecek. 

     

ŞİLE-KİLYOS TURİZM BÖLGESİ

      

    İĞNEADA-Kilyos, Şile-Karasu sahilleri turizm bölgesi ilan edilecek. Buralarda kongre, eğlence, deniz sporları merkezleri, otel, tatil köyü, yat limanı, golf sahaları ve doğa partı inşa edilecek. İstanbul sınırlarında kalan ve Karadeniz kıyısında tahrip olmuş 30 kilometrelik sahil bandı bu projenin öncelikli bölgesi. Kilyos (Kumköy)-Arslanburnu arasında kalan ve Kemerburgaz'a uzanan bu alan rekreasyon ve günübirlik konaklama ve sportif faaliyetlere göre düzenlenecek.


Salim YAVAŞOĞLU-MERKEZ


(2004 yılında 1 dolar 1.331.045 liraya, Reşat Altın ise 141.250.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 9 Nisan 2004



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön