29 / 03 / 2024

2006 yılında Galatasaray'a iki kara haber!

2006 yılında Galatasaray'a iki kara haber!

2006 yılında Galatasaray'ın Riva ve Seyrantepe'deki iki büyük projesi suya düşmüş. Büyükşehir Belediyesi, kulübün Riva'daki, 100 milyon dolar gelir beklediği, 1 milyon 175 bin metrekarelik arazisini piknik alanı olarak projelendirmiş.



2006 yılında Galatasaray a iki kara haber!


CİMBOM'A KARA HABER 


Riva'nın satışı hayal oldu

 

GALATASARRAY'a büyük şok... Cimbom'un iki büyük projesi suya düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray'ın Riva arazisini piknik alanı olarak yeniden projelendirdi. Genel Kurul'dan 1 milyon 175 bin metrekarelik arazinin gayrimenkul satışı için onay alan ve 100 milyon dolar gelir bekleyen G.Saray, bu haberle paniğe kapıldı. Belediye aldığı kararla Riva'ya konut yapılmasına izin vermezken araziyi piknik ve yürüyüş alanı olarak belirledi. 


Yeni stat da hayal oldu


Cimbom, Riva'daki arazinin yanı sıra stat yapmayı planladığı Seyrantepe'de de ağır bir darbe aldı. Şişli Belediyesi İmar Müdürlüğü, bir yıllık süre dolunca Seyrantepe'deki stat projesini iptal etti. TOKİ'nin de Seyrantepe ve Riva projelerinden vazgeçmesinin asıl sebebinin bu olduğu öğrenildi. Üç yıl içinde Seyrantepe'ye stat yapmayı planlayan Galatasaray Yönetimi, projenin iptal olması nedeniyle büyük bir şok yaşadı.


İşte bu nedenle Başbakan'a çıktılar


BAŞKAN Özhan Canaydın'ın geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çıkmasının gerçek nedeninin de Riva ve Seyrantepe arazilerinde yaşanan bu olumsuzluk olduğu öğrenildi. Canaydın, Başkan Yardımcısı Adnan Polat ile birlikte AKP Grup Toplantısı'na katılmış ve Başbakan Erdoğan'a Hakan Şükür'ün giydiği '9 numaralı' Galatasaray formasını hediye etmişti. Canaydın'ın iki arazi için Başbakan'dan yardım istediği öğrenildi.



(2006 yılında 1 dolar 1.70 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Takvim 24 Haziran 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön