19 / 04 / 2024

2006 yılında Sulukule'ye yeni imaj!

2006 yılında Sulukule'ye yeni imaj!

2006 yılında Fatih'in tarihi semtlerinden olan Sulukule'de yeni konutların yapılması yönünde hazırlanan protokol imzalanmış. Sulukule'de 465 eski bina yıkılacakmış ve yerine iki-üç katlı yeni binalar yapılacakmış.



2006 yılında Sulukule ye yeni imaj!


Sulukule'ye yeni imaj


Kentsel Dönüşüm Projesi içinde bulunan Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri'ne yeni bir çehre kazandırılması için protokol imzalandı. 


     İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında ''Sulukule'' olarak adlandırılan Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri'nde yeni konutların yapılması yönünde hazırlanan protokol dün imzalandı. 

     İmza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı. Protokol töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, proje için 1,5 yıldır çalıştıklarını belirten şunları söyledi: ''Toplam 570 aileyi ilgilendiren bir çalışma bu. Hak sahipleri isterlerse yeni yapılacak konutları alacak, isterlerse yerlerini satıp TOKİ'nin İstanbul'da yaptığı konutları alabilecek. Yapılar tarihi yarımadanın kültür yapısına uygun olacak. Klasik Osmanlı sivil Türk mimarisi örneğinde yapılacak konutlar iki katlı,surlardan uzaklaştıkça 3 katlı olacak. Bölgedeki 303 kiracı ise TOKİ'nin İstanbul'daki projelerinde kurasız, kira öder gibi konut sahibi olacak.'' 

     Küçükçekmece, Baltalimanı, Tuzla, Şişli'de kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, ''Vatandaşlarımızdan isteğimiz lütfen bu kente kıymayın. Plansız yapılaşmaya gitmeyin'' çağrısı yaptı. 

     Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri'ndeki 465 binanın yıkımına eylül ayında başlanacak. Binalar yıkıldıktan sonra 15 ay içinde yeni konutlar tamamlanacak. Kentsel tasarım çalışmaları kapsamında oluşturulacak bir komisyon, proje kapsamında kaç tane konut yapılacağını belirleyecek. Komisyonun 2 aylık çalışması sonunda proje kapsamında kaç adet konut yapılacağı tespit edilecek.

Şenol BAŞTAKAR / MERKEZ


Sabah 14 Temmuz 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön