26 / 04 / 2024

2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksiti ise ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..



2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Emlak vergisi ödemeleri de, belediyeler tarafından tahsil edilmekte olan emlak vergisi doğrudan bina, arsa, arazinin bağlı olduğu belediyelere yapılabiliyor. 


Ayrıca, emlak vergisi mükellef numarası ile PTT havalesi ya da Belediyelerin banka hesaplarına vergi ödemesi yapılabiliyor.  Emlak vergisi ödemelerinde diğer bir seçenek ise internetten ödeme olarak karşımıza çıkıyor.  “E-belediye” sistemi ile emlak vergisi online olarak yapılabiliyor.  


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor. 


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


2015 emlak vergisi ödemelerinin ilk taksiti en son Haziran ayında yapılmıştı. 2015 emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksiti ise ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor.



Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön