20 / 04 / 2024

2015 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

2015 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahiplerinin gayrimenkul sermaye iradı kapsamında kira gelir vergisi beyannamelerini vermeleri ve vergi ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, 2015 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?



2015 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

2014 yılı içerisinde taşınmaz malını kiraya veren mal sahiplerinin gayrimenkul sermaye iradı kapsamında kira gelir vergisi beyannamelerini vermeleri ve vergi ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Mükelleflerin, 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1 MART -25 MART 2015 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerekiyor.


Beyanname verme süresinin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebiliyor.


Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır.


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.


Kira beyannamesi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön