23 / 04 / 2024

Kira beyannamesi 2015!

Kira beyannamesi 2015!

İşyeri ve mesken gibi taşınmaz malını kiraya veren ve 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında kira geliri elde eden kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte kira beyannamesi 2015...



Kira beyannamesi 2015!

İşyeri ve mesken gibi taşınmaz malını kiraya veren ve 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında kira geliri elde eden kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi ödeyecek olan vatandaşların ilk olarak beyanda bulunuluyor. Mart ayında ilk taksiti ödenen vergi için beyannamenin verileceği son gün ise 25 Mart olarak belirlendi.


Kira beyannamesi 2015 nasıl verilir? Kira gelir vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?


- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak BÜYÜK MATBAA HARFLERİ ile doldurulacaktır. 


- Okunaklı bir şekilde silinti ve kazıntı yapılmadan düzenlenmesine özen gösterilecektir.


- Rakamlar arasına herhangi bir işaret konulmayacaktır. 


- Sayısal ifadeler romen rakamı ile yazılmayacaktır.


- Alfabetik karak


- Gelir Vergisi Beyannamesi “Tablo-4”, “Gayrimenkul Sermaye İradına İlişkin Belgeler” bölümünde yer alan, “Adres No” satırına; “https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/Dogrulama/YerlesimYeriDogrulama.aspx” 

internet sayfasından gayrimenkul adresine ilişkin 10 rakamlı numara yazılacaktır.


- Kira geliri elde edilen gayrimenkulün hisseli olması durumunda, diğer ortak/ortaklara ilişkin bilgilerin; Gelir Vergisi Beyannamesinin “Tablo-4” “Gayrimenkul Sermaye İradına İlişkin Bilgiler” bölümündeki “Diğer Ortakların” satırında yer alan “Pay Oranı”, “Adı-Soyadı/Unvanı”, “Vergi Kimlik Numarası” kısımlarının doldurulması gerekmektedir.


- Elektronik ortamda beyanname verecek olan mükellefler beyannamelerini, https://ebeyanname.gib.gov.tr adresinde yer alan kılavuza uygun olarak dolduracaklardır.


Kira gelirim var ama kiracıyım vergi ödeyecek miyim?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön