20 / 04 / 2024

2016 Cidde Ekonomi Forum Toplantısı gerçekleştirildi!

2016 Cidde Ekonomi Forum Toplantısı gerçekleştirildi!

15. Cidde Ekonomi Forumu 1-3 Mart 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Cidde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlendi. Platformda Housing ve Real Estate forumunda Türkiye’yi, API Investment CEO’su Alper Apaydın temsil etti.



Türkiye’den İstanbul Belediye Baskanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılım gösterdiği dünyaca ünlü, Orta Doğu’nun “Davos”u olarak nitelendirilen Cidde Ekonomi Forum Toplantısı’na, API Investment CEO’su Alper Apaydın da konuşmacı olarak katıldı.


15. Cidde Ekonomi Forumu (JEF-2016), 1-3 Mart 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Cidde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlendi. Bu uluslar arası platformda Housing ve Real Estate forumunda Türkiye’yi, API Investment CEO’su Alper Apaydın temsil etti. 


Cidde Ekonomi Forum Toplantısı, 2000 yılından bu yana dünyanın en üst düzey iş adamları ve politikacılarının da katılımıyla düzenlenmektedir. Dünyanın dört bir yanından iş adamlarını ve ekonomistleri çeken bu fuar, Orta Doğu’da düzenlenen global dünyada oldukça önem taşıyan bir organizasyondur.

Alper Apaydın Forum ile İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu

Alper Apaydın: “Forumdaki konuşmacıları oldukça başarılı buldum. Dünya emlak piyasasında son birkaç yıldır durgunluk hakim. Dolayısıyla farklı yatırım modellerine ihtiyaç var. Forumun ana teması da zaten Public-Private Partnership modeliydi. Ben de özellikle Türkiye’deki Emlak Konut ve Toki modelinin Türkiye’den Housing konusunda nasıl modellenebileceği konusunda fikirlerimi paylaştım. Yeni trend örneği olarak da kentsel dönüşüm modelimizden bahsettim.


Türkiye ülke olarak forumda Malezya ile birlikte en üst düzey misafir konumundaydı. Malezya Basbakanı ve Türkiye’den gelen üst düzey siyasetçi ve iş adamlarının da katılımıyla bu 2 ülke için oldukça yararlı ve verimli geçtiği düşüncesindeyim. Cidde Ekonomi Forumu (JEF) 2016 değişimleri beraberinde getirmekte, iş fırsatları sunmakta ve ekonomik faydalar sağlamaktadır.”



2016 Cidde Ekonomi Forum Toplantısı gerçekleştirildi!



Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Cidde Ekonomi Forumu'na katılan API CEO'su Apaydın, "Yeni trend örneği olarak kentsel dönüşüm modelimizden bahsettim" dedi.


Türkiye’den İstanbul Belediye Baskanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılım gösterdiği dünyaca ünlü, Ortadoğu’nun 'Davos'u olarak nitelendirilen Cidde Ekonomi Forum Toplantısı’na, API Investment CEO’su Alper Apaydın da konuşmacı olarak katıldı.Apaydın konuşmasında, "Dünya emlak piyasasında son birkaç yıldır durgunluk hakim. Dolayısıyla farklı yatırım modellerine ihtiyaç var. Forumun ana teması da zaten Public-Private Partnership modeliydi. Ben de özellikle Türkiye’deki Emlak Konut ve  TOKİ  modelinin Türkiye’den konut sağlama konusunda nasıl modellenebileceği konusunda fikirlerimi paylaştım. Yeni trend örneği olarak da kentsel dönüşüm modelimizden bahsettim" diye konuştu.


Akşam


Geri Dön