26 / 04 / 2024

2017 emlak vergisi 2. taksiti ödeme tarihleri!

2017 emlak vergisi 2. taksiti ödeme tarihleri!

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 3 aylık bir süre içinde yapılan emlak vergisinde 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor..



Tüm gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde ödeme dönemi devam ediyor. Vergide ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 3 aylık bir süre içinde ödenmişti.

 

Emlak vergisinde mükelleflerin ödeyeceği bedeli, gayrimenkulün türü ve değeri belirliyor. Büyükşehirde yüzde 100 zamlı olarak alınan vergi konutlarda binde 1, işyerlerinde binde 2, arsalarda binde 3 ve arazilerde binde 1 oranında tahsil ediliyor.

 

2017 emlak vergisi 2. taksiti ödeme tarihleri


2017 emlak vergisi 2. taksiti ödeme zamanı 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 1 ay boyunca yapılıyor olup, mükelleflerin borç kapama işlemlerini 30 Kasım mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor.

 

Gayrimenkulünü 2017 yılı içerisinde satın alan kimseler de ödemelerini 2018 yılından itibaren yapıyor. Bu seneye ait emlak vergisi sorumluluğu eski malikte oluyor.

 

Emlak vergisi ödeme yerleri

 


Emlak vergisi, taşınmazın bulunduğu yerin ilçe belediyesinde ödenebiliyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

 

Ayrıca, internet üzerinden de ödeme yapılması mümkün olup, belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön