26 / 04 / 2024

2017 emlak vergisi ödemesi ne zamana kadar?

2017 emlak vergisi ödemesi ne zamana kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince senede iki eşit taksit halinde belli aylarda ödeniyor. Peki, 2017 emlak vergisi ödemesi ne zamana kadar devam ediyor?



Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Bu vergi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi borcu, gayrimenkulün kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Emlak vergisi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, 2017 emlak vergisi ödemesi ne zamana kadar?


Emlak vergisi ödeme tarihleri 2017

2017 emlak vergisi ödemesi Mayıs sonuna kadar devam ediyor. Mükellefler bu süre içinde vergisinin ilk taksitini ödeyebildiği gibi, tamamını da kapatabiliyor. Ancak ödemenin Haziran ayına sarkması durumunda aylık vergi cezaları uygulanıyor.


Emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön