20 / 04 / 2024

2017'ye kadar 10 milyon konut DASK'lı olacak!

2017'ye kadar 10 milyon konut DASK'lı olacak!

1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 2017 yılı sonuna kadar zorunlu deprem sigorta poliçe sayısını 10 milyona çıkartacaklarını söyledi.



1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 2017 yılı sonuna kadar zorunlu deprem sigorta poliçe sayısını 10 milyona çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.


Marmara depreminin, ülkemizde deprem algısı açısından bir dönüm noktası olduğunu ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, bu durumun deprem sigortasını da aynı biçimde geliştirdiğini kaydetti. 1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyleyen Kayacı, illere ve bölgelere göre değişiklik göstermekle birlikte, ortalama olarak her on evden dördünde zorunlu deprem sigortası olduğunu söyledi.

Sağlanan bu gelişmenin oldukça önemli olduğunu, ancak yeterli olmadığını belirten Murat  Kayacı, bu rakamı 2017 sonuna kadar 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.


DOĞAL AFET RİSKLERİNE DASK GÜVENCESİ

Yeni yasayla birlikte zorunlu deprem sigortasının daha sağlam bir yasal çerçeveye kavuştuğunu söyleyen Kayacı, DASK’ın faaliyet alanının diğer doğal afetleri içerecek şekilde genişletildiğini söyledi. Böylece adını daha iyi yansıtacak bir kapsama kavuşan DASK’ın, sigorta şirketlerince teminat verilemediği hallerde sel, yer kayması, fırtına ve benzeri diğer doğal afetler için teminat verebileceğini ifade etti ve şunları söyledi: “Bu teminat, duruma göre doğrudan sigorta teminatı veya sigorta şirketlerine reasürans teminatı şeklinde olacak. Doğal afet riskleri bakımından sigorta piyasasında yaşanabilecek boşlukları DASK’ın doldurması sağlanarak vatandaşlarımızın sigortasız kalmasının önüne geçilebilecek. Tabii bunun için öncelikle Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Bu aşamada, zorunlu deprem sigortası dışındaki diğer doğal afetler için henüz bir ürün çalışması bulunmuyor.”


Posta


Geri Dön