19 / 04 / 2024

TOKİ'den Silivri'ye 2017'de 5-10 bin konut!

TOKİ'den Silivri'ye 2017'de 5-10 bin konut!

TOKİ'den Silivri'ye 2017'de 5-10 bin konut geliyor. Müjdeli haberi veren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan Silivri ve Pendik-Tuzla'da 5’er 10’ar bin konut üreteceklerini söyledi.




Dar gelirlinin konut ihtiyacını karşılayan  TOKİ  2017'de de yeni konut projeleri için düğmeye bastı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Silivri ve Pendik-Tuzla'da 5’er 10’ar bin konut üreteceklerini söyledi.


TOKİ Silivri projesi nerede inşa edilecek?

TOKİ'nin Silivri'de hayata geçireceği projenin yeri tam olarak belli olmadı. 2017 yılında hayata geçecek  TOKİ Silivri Tuzla ve Pendik projelerinde toplam 5 ila 10 bin arasında konut yer alacak. 


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

İstanbul’da planlara bakıldığında yeşil alanda gözüken ama vatandaşın kendi mülkiyeti üzerinde evi var. Bunu çözemiyoruz... İşte bu vatandaşlarımıza çok nitelikli bir bölgede daire vereceğiz. Onların boşalttığı yer yıkılacak. Belediye o yeri yeşil alan yapacak. Kamulaştırma bedelini de TOKİ’ye taksitle ödemiş olacak. İnşallah başarırsak şehir içerisinden rızaya dayalı olarak her yıl 3-4 bin konut çıkacak. Şehrin o alanları artık imara açılmayacak. Yeşil alan, sosyal alan, otopark olarak kullanılacak. "​




TOKİ iletişim:

Web adresi: http://www.toki.gov.tr/

Telefon:  444 8654








Geri Dön