25 / 04 / 2024

dask poliçe sayısı

dask poliçe sayısı

1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 2017 yılı sonuna kadar zorunlu deprem sigorta poliçe sayısını 10 milyona çıkartacaklarını söyledi.

DASK`ta hedef, 3,4 milyon poliçe

Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasıyla poliçesi sayısının 2 milyon 678 bin adede ulaştığına dikkat çekerken, Türkiye'de, toplam Doğal Afet Sigortasına ilişkin poliçe sayısını, bu yıl sonunda 3,4 milyona yükseltmeyi hedefl

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden sonra, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın önemi bir kere daha anlaşıldı.  Türkiye'yi hüzne boğan 2 depremin ardından DASK yaptıranlara bakıldığında poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 10 milyonu geçti!

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısının son bir yılda yüzde 5,3 artış gösterdiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yaşayan poliçe sayısı 10 milyon 17 bine, sigortalılık oranı ise yüzde 56,7 ye ulaştı" şeklinde konuştu.

DASK poliçe yenileme 2021!

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, yıllık olarak düzenleniyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. Peki, DASK yenileme zorunlu mu? İşte DASK poliçe yenileme 2021 işlemleri...

DASK poliçe sorgulama 2021!

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), nasıl sorgulanır? İştr DASK poliçe sorgulama 2021 ve detayları...

DASK'lı konut sayısı 8,5 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem poliçelerinin sayısı 8,5 milyon olarak açıklandı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, “Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 48’e yükseldi” dedi.

Karmod'un ihracat yaptığı ülke sayısı 95'e ulaştı!

Bu yılın başında 82 olan Karmod'un ihracat yaptığı ülke sayısı, yeni ulaşılan ülkelerle birlikte 95'e çıktı. İlk kez ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında Güney Amerika'da Peru ve Kolombiya, Avrupa'da Norveç ve Andora gibi ülkeler yer alıyor.

Samsung, Türkiye’deki mağaza sayısını 900'e çıkaracak!

Samsung, Türkiye’de mağaza sayısını üç katına çıkartmak için harekete geçti. Firma, 2018 sonuna kadar 300 olan mağaza sayısını 900’e çıkaracağını açıkladı.

Faiz için yılda 12 kez toplanan PPK sayısı 8’e inecek!

Para politikasının sadeleşmesi için yeni bir düzenleme geliyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, faiz için yılda 12 kez toplanan PPK sayısının 8’e ineceğini açıkladı. Düzenlemeyle, Merkez’in kısa vadeli değil orta vadeli veriye odaklanması hedefleniyor.

Gümüşhane'de gölet sayısı 35'e çıkacak!

Gümüşhane genelinde devam eden 26 adet gölet inşaatının 550 milyon TL olduğu bildirildi.Devam eden gölet inşaatları sayısının yeni projeler ile birlikte 35'e çıkacağı bilgisini veren DSİ 22. Bölge müdürü Mahmut Berber önemli açıklamalarda bulundu.

dask poliçe sayısı Haberi

dask poliçe sayısı

1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 2017 yılı sonuna kadar zorunlu deprem sigorta poliçe sayısını 10 milyona çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.


Marmara depreminin, ülkemizde deprem algısı açısından bir dönüm noktası olduğunu ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, bu durumun deprem sigortasını da aynı biçimde geliştirdiğini kaydetti. 1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyleyen Kayacı, illere ve bölgelere göre değişiklik göstermekle birlikte, ortalama olarak her on evden dördünde zorunlu deprem sigortası olduğunu söyledi.

Sağlanan bu gelişmenin oldukça önemli olduğunu, ancak yeterli olmadığını belirten Murat  Kayacı, bu rakamı 2017 sonuna kadar 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.


DOĞAL AFET RİSKLERİNE...