19 / 04 / 2024

DASK poliçe sorgulama 2021!

DASK poliçe sorgulama 2021!

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), nasıl sorgulanır? İştr DASK poliçe sorgulama 2021 ve detayları...



DASK poliçe sorgulama 2021!
Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Devlet tarafından zorunlu tutulan DASK poliçe sorgulama 2021 detayları haberimizin içerisinde yer alıyor. 

Bu sigortayı düzenleyen herhangi bir sigorta acentasından ya da bir bankadan yapılabilen DASK sigortası için, bazı bilgi ve belgeler isteniyor.

DASK poliçe sorgulama 2021!

DASK 2021 belgeleri

- Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu
- Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası
- Sigortalanacak yerin açık adresi
- Tapu bilgileri 
- Binanın inşa yılı 
- Binanın yapı tarzı
- Binanın toplam kat sayısı
- Binanın hasar durumu 
- Meskenin  brüt yüzölçümü 
- Meskenin  kullanım şekli 

Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esas alınarak düzenleniyor. Yanlış beyandan doğabilecek tüm sorumluluk sigorta ettirene ait oluyor.

DASK poliçe sorgulama 2021!

DASK poliçe sorgulama 2021

DASK poliçe sorgulama ile poliçe detaylarına kolayca ulaşabilir. DASK poliçesinin olup olmadığını, devam edip etmediğini öğrenebilmek için DASK poliçe sorgulama yapılması gerekiyor. DASK poliçesini resmi internet sitesinden yapılabiliyor.

En kolay yöntem olarak DASK poliçe sorgulama T.C. ile yapılabiliyor. T.C ile sorgu yönteminde il ve ilçe bilgilerini de girmeniz gerekiyor. Kimlik numaranız ile sadece poliçenizin var olup olmadığını görebiliyorsunuz. 

DASK poliçe sorgulama 2021!

Poliçe detayları için sorgu yöntemleri

- Ad / Soyad / Dask Poliçe No
- T.C. Kimlik / Dask Poliçe No
- T.C. Kimlik / İl / İlçe
- Unvan / Dask Poliçe No
- Vergi No / Dask Poliçe No
- Vergi No / İl / İlçe
- Pasaport No / Dask Poliçe No
- Pasaport No / İl / İlçe
- Yabancı Kimlik No / Dask Poliçe No
- Yabancı Kimlik No / İl / İlçe
- Adres Kodu / T.C. Kimlik
- Adres Kodu / Vergi No
- Adres Kodu / Yabancı Kimlik

DASK poliçe sorgulama 2021!

DASK poliçe bedeli 2021

Deprem sigortası yapılırken metrekare birim ücreti Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından belirleniyor ve sigorta poliçe bedelleri her sigorta şirketinde aynı olsa da ödenecek primler, bölgelerin ve yapıların risk derecelerine göre değişiyor. DASK fiyatları için aşağıdaki 3 nokta belirleyici oluyor:

1) Binanın bulunduğu deprem risk bölgesi,

2) Binanın yapı tarzı (betonarme- ahşap- kagir vb.),

3) Meskenin brüt yüz ölçümü.

Bu bilgilere göre tespit edilen tutar doğrultusunda primler her yıl peşin olarak ödeniyor. DASK ödemelerinin peşin olarak yapılmasının nedeni primlerin poliçe düzenlenmeden önce sigorta şirketleri tarafından Doğal Afet Sigortalar Kurumu’na yatırılıyor. Poliçe satışları sigorta şirketleri ve yetkili acenteler tarafından DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) adına gerçekleştirilmekte, bu nedenle şirketler arasında ödenecek primlerin hesaplanması açısından değişiyor.

Bir yıllığına yapılan ve her yıl yenilenmesi gereken DASK poliçelerinde yenileme esnasında indirim alınıyor. DASK poliçesinin düzenlenebilmesi için tapu kaydı şart olmasına rağmen henüz bağımsız tapusu olmayan meskenlerin sigortası, sigorta ettirenin beyanına dayanıyor ve arsa tapusuna ait bilgilerle yapılabiliyor.

Ev sahipleri ve kiracılara müjde!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ!


Geri Dön