19 / 04 / 2024

2018'de kamu ve özel yatırımlar 1 trilyon lirayı geçecek!

2018'de kamu ve özel yatırımlar 1 trilyon lirayı geçecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan kamunun 141 milyar TL, özel kesimin 1 trilyon TL’ye yakın yatırım yapacağını söyledi. Bakan Elvan, “İlk kez yatırımda 1 trilyon TL’yi geçeceğiz” dedi.



Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2018’de yatırım harcamalarının artarak devam edeceği bilgisini veren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan küresel ekonomide canlanma görüldüğüne dikkat çekti. 


Elvan, “İhracatımızdaki artış devam ediyor. O nedenle 2018 yılında yatırımlarda canlanma olacağını düşünüyoruz. Özellikle kapasite kullanım oranlarının yüzde 80’lere çıkması yeni yatırımların gerekliliğini ortaya koyuyor. Gelecek yıl kamu olarak 141 milyar liralık bir  yatırım söz konusu. Özel kesimin de 1 trilyon liraya yakın bir yatırım yapacağını tahmin ediyoruz ki 2018 yılında ilk kez kamu ve özel yatırımları 1 trilyon lirayı geçecek” diye konuştu.


Yüzde 86’sı özel sektörün

Toplam yatırımlar içinde özel sektörün payının yüzde 86, kamu yatırımlarının yüzde 14 olduğunu belirten Elvan, “Özellikle özel kesimin yatırımlarının hızlandırılmasının önünü açacak alanlara yoğunlaşıyoruz. Bunlar; ulaşım, sağlık, baraj, gölet, sulama yatırımları olabilir. Özel sektörün tarıma, sanayiye daha fazla yoğunlaşmasını arzu ediyoruz” dedi. Elvan 11’inci Kalkınma Planı çalışmalarının 2018 Haziran ayına kadar tamamlanacağını da söyledi.
 


Geri Dön