26 / 04 / 2024

Ulaştırma yatırımları 1 trilyon 555 milyar TL'ye ulaşacak!

Ulaştırma yatırımları 1 trilyon 555 milyar TL'ye ulaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı yatırımlarının yapılan ve devam eden projelerde 1 trilyon 555 milyar TL'yi bulacağını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmza Törenine katılan Karaismailoğlu, burada yatırımlara değindi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; protokolün imza töreninde önemli açıklamalar yapan Karaismailoğlu, Bakanlık olarak 19 yıldır çok önemli ulaşım ve haberleşme yatırımlarıhayata geçirdiklerine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Kara, hava, deniz, ve demir yollarında, uzayda da uydularımızla çok büyük başarılara imza attık. Bu adımlar sayesinde şehirlerimizi birbiriyle bağlarken, ülkemizi her noktasından dünya ile yakınlaştırdık. Lojistik bir süper güç olma yoluna girdik. Büyüyen ve gelişen dünyanın, hareketlenen ticari koridorları üzerinde hakimiyet kurduk. İngiltere’den Çin'e uzanan Orta Koridor'un köprüsü olduk. Dev projelerle oluşturduğumuz Marmara Ringi ile Marmara Bölgesi, dünya ticaret rotalarının kavşak noktası haline gelmekte.

Yaptığımız bütün bu ileri mühendislik ürünü projelerimizde yüksek bir teknoloji kullanıyor, üniversitelerimizde yetişen kıymetli mühendis arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Başarılarımız bütün dünya tarafından takip ediliyor. Ülkemizde büyük projeleri tamamlamış yüklenicilerimiz bu sayede dünyanın pek çok ülkesinde büyük projelere imza atıyorlar. Bu projelerde ağırlıklı olarak da Türk mühendis ve işçilerini çalıştırmaktalar. Ayrıca pek çok dost ülkeye proje ve danışmanlık desteği de veriyoruz."

ulaştırma ve altyapı yatırımlarına ilişkin rakamsal veriler paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

Ulaştırma yatırımları 1 trilyon 555 milyar TL ye ulaşacak!

"Toplam 1 trilyon 86 milyarTL olarak gerçekleşen yatırımlarımızın GSYH'ye 395 milyar dolar etkisi oldu. Ulaştırma ve altyapı yatırımlarımız, yaptığımız ve devam eden projelerimizle birlikte toplam 1 trilyon 555 milyar TL'ye ulaşacak."

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu da Boğaziçi Üniversitesi'nin Türkiye'nin seçilmiş 5 araştırma üniversitesinden biri olduğuna vurgu yaparak, Bakanlık ile imzalanan iş birliği protokolünün önemli olduğunu dile getirdi. Araştırma üniversitesi olarak ileri teknolojilerin üretilmesini, bilimsel çalışmaların yapılmasını, dünyada yeni yapılan bir şey ne ise o yarışta olmayı talep eden, bunun için çalışmalar yapan bir üniversite olduklarına dikkat çeken Bulu, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda bugünkü protokolün imzası çok önemlidir diye düşünüyorum. Çünkü akıllı ulaşım önümüzdeki yıllarda artık hayatımızın çok önemli bir parçası olacak. Bunun birçok faydaları olacak. Bir kere trafik kazaları büyük oranda azalacak. İnanılmaz bir enerji verimliliği getirecek bize. Çok çevreci sonuçları olacak akıllı ulaşım sistemlerinin.

Akıllı ulaşım çok zor bir problem. Bunun hukuki boyutu var, enerji boyutu var, yazılım boyutu var. O yüzden de disiplinler arası ekipler tarafından çözülmesi gereken bir problem. O yüzden de ben akıllı ulaşım sistemlerinin ilk geldiğim günden beri hocalarımızla yaptığımız toplantılarda her türlü desteği vermeyi çok istediğimi söyledim. Başta Bakanımız olmak üzere işin içinde emeği olan bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!


Geri Dön