29 / 03 / 2024

Türkiye ulaştırma yatırımlarına son sürat devam edecek!

Türkiye ulaştırma yatırımlarına son sürat devam edecek!

Türkiye, yeni dönemde de ulaştırma yatırımlarını arttırarak sürdürecek. AK Parti'nin seçim beyannamesine göre, gelecek dönemde Türkiye'nin ulaştırma altyapısının güçlendirilmesine yönelik önemli çalışmalar yürütülecek. 



Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Ak Parti seçim beyannamesine göre Türkiye'nin ulaştırma altyapısının güçlendirilmesine yönelik önemli çalışmaları devam ettirecek. 


Yeni havalimanları tamamlanacak

Yeni havalimanları ile havayolu ulaştırma kapasitesi artırılacak. Rize-Artvin, Yozgat, Karaman, Bayburt-Gümüşhane, Çukurova, Tokat Yeni, Çeşme Alaçatı, Batı Antalya havalimanları ile İstanbul Yeni Havalimanı tamamlanacak. Uydu haberleşme kapasitesi daha da artırılarak, 2020’de Türksat 5A, 2021’de Türksat 5B uzaya gönderilecek. Türkiye, yeni Ku-Bant frekansını kullanan ilk 5 ülke arasına girecek. 
 


Hızlı tren ağı genişliyor

Yüksek hızlı demiryolu (YHT) projeleri adım adım gerçekleştirilerek bin 213 kilometreye ulaştırılan YHT ve hızlı tren ağı 13 bin kilometreye genişletilecek.  Marmaray  projesinin devamı olan Gebze-Halkalı hattı tamamlanacak. Marmaray’dan sonra Asya-Avrupa arasını demiryolu ile ikinci kez kesintisiz bağlayacak demiryolu proje hazırlama çalışmaları tamamlanacak. Demiryolu altyapısı yenilenecek, verimlilik ve güvenlik artırılacak. Tüm demiryolu ağı, sinyalli ve elektrikli hale getirilecek. Serbestleşme sonrası özel sektörün gücü ve rekabetiyle demiryolu taşımacılığı hızla geliştirilecek.


 


Geri Dön