29 / 03 / 2024

Bursa Yenişehir yatırıma doymuyor!

Bursa Yenişehir yatırıma doymuyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Yenişehir’deki yedi mahallenin bağlantı yollarının açılışı yaptı ve Dereköy Camii’nin restorasyonu ilk harcı döktü




Bursa’nın tüm ilçeleriyle birlikte kalkınmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir’de yedi mahallenin daha kolay ulaşımını sağlayacak olan bağlantı yolları ulaşıma açıldı. Yenişehir Karacaali Mahalle Meydanı’nda yapılan yedi mahallenin bağlantı yollarının toplu açılış töreni Yenişehirlilerden de büyük ilgi gördü. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle ilçelerde yolların çok önemli olduğunu belirterek, Yenişehir’de uzun zamandır beklenen bir hizmeti kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Altepe, eski dönemlerde yapılamayan ve Yenişehir Belediyesi’nin tek başına yıllarca yapamayacağı yatırımların bu dönemde yapıldığını belirterek, “Bu dönem hizmet dönemi. Yenişehir’e hizmet yağmaya devam edecek. Kırsalda ilçelerimizin desteklenmesi konusunda tüm çalışmaları yapıyoruz, sulama hatlarından göletlere, çarşıdaki restorasyondan Yenişehir kapalı pazar yerine kadar pek çok önemli ve güzel proje Büyükşehir ile birlikte gerçekleştiriliyor. Tarihi eserler de proje kapsamında gerçekleşiyor. Her alanda yatırım yapıyoruz. Bugüne dek yapılamayan herşey bu dönemde yapılıyor” diye konuştu.


Yollar açılıyor Yenişehir’de yüzler gülüyor 

Başkan Altepe, “Yenişehir’e Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı devam eden işler, 225 milyon TL’ye ulaştı. Yenişehir’e ne yapsak az. Türkiye gelişiyor, kalkınıyor ve hızla ilerliyor” dedi.

Başkan Altepe, Yenişehir İlçesi yol çalışmaları kapsamında Alaylı, Karacaali, Afşar, Yolören, Uluköy, Fethiye–Koyunhisar ve Menteşe bağlantı yolları olmak üzere toplam 31 kilometreyi bulan yol çalışmasının maliyetinin de yaklaşık 8 milyon TL (8 trilyon) olduğunu ve bu yollara toplam 100.000 ton kaplama yapıldığını sözlerine ekledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçeye yatırımlarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, “Yenişehir, yapılan çalışmalarla çok değişti. Yolların yapılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah Yenişehir’de bu süreç uzun yıllar Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Recep Altepe ile devam eder” diye konuştu.

Karacaali Mahalle Muhtarı İsmail Demiröz de hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve Çelik, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte kurdele keserek bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi.

Dereköy Camii’nde restorasyon başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sonra Yenişehir’in Dere Mahallesi’nde bulunan tarihi Dereköy Camii restorasyonu ve çevre düzenleme çalışmalarını da ilk harcı dökerek başlattı. Başkan Altepe, “Dereköy’de taihi camiinin restorasyonu için bir aradayız. Artık köylerimizde dahi Büyükşehir Belediyesi var. Bölgede yapılamayanların yapılması konusunda ilçe belediyelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir’in gücüyle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yenişehir’deki 20 tarihi miras projesi de gerçekleştiriliyor. Dere Mahallesi’nde yaklaşık 130 yıllık tarihi Dereköy Camii, özgün kimliğine kavuşacak. Vatandaşlardan gelen talep üzerine camide çalışmalarımızı başlattık. Vatandaşlarımız geçici olarak başka camilerde ibadetlerini yapıyorlarmış. Kısa zamanda buradaki restorasyonu tamamlayıp ibadete açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve Dereköy Mahallesi Muhtarı Lütfü Ayaş restorasyondan dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından dua edilerek Dereköy Camii restorasyon çalışmalarına ilk harç döküldü.

Dereköy Camii, 1926 yılında inşa edilmiştir. Camiye 1936 tarihinde çeşme, 1950 yılında minaresi eklenmiştir. Camiinin bütününde sahip olduğu fiziksel, doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, geliştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlandı. Camii için hazırlanan restorasyon projesi, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayıyla gerçekleştiriliyor. Restorasyon, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı kontrolünde gerçekleşiyor. 258 metrekare alana sahip Dere Mahallesi Camii Restorasyon Projesi; camii yerleşkesinde bulunan yapıların statik değerlendirmesi ile onarımlarını içeriyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön