19 / 04 / 2024

2019 kamu konutları kira zammı ne kadar?

2019 kamu konutları kira zammı ne kadar?

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2019 yılında ödeyeceği kira bedeli belli oldu. Peki, 2019 kamu konutları kira zammı ne kadar? 



Kamu konutları, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutlar oluyor. Kamu konutlarında ikamet eden memurların ödediği aylık kira bedelleri her sene yeniden belirleniyor. 2019 yılı lojman kira bedeli her sene Milli Emlak Genel Tebliği ile açıklanıyor.

2019 yılında uygulanacak lojman kira bedelleri 389 nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklandı. Peki, 2019 kamu konutları kira zammı ne kadar? 2019 kamu konutları kirası ne kadar oldu?

Geçtiğimiz sene yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için; Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 2,07 TL/metrekare , Kalorifersiz konutlarda 3,24 TL/metrekare, Kaloriferli konutlarda 4,25 TL/metrekare olarak tahsil edildi.

2019'da yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;

a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 2,36 TL/metrekare,
b) Kalorifersiz konutlarda 3,69 TL/metrekare,
c) Kaloriferli konutlarda 4,85 TL/metrekare oldu.

Kira bedeline yapılacak ilaveler

Kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan 0,57 TL/metrekare ilave kira bedeli alınır.

Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esastır. Bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan bu Tebliğin 3 üncü maddesi ile belirlenen kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için;

a) Elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,08 TL/metrekare,

b) Su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,93 TL/metrekare,

c) Elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 2,01 TL/metrekare,

ç) Konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde 0,50 TL/metrekare ilave kira bedeli alınacak.

Lojman kira bedellerine ilişkin tebliğ 2019!

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön