19 / 04 / 2024

2019 Şubat kira artışı hesaplama!

2019 Şubat kira artışı hesaplama!

Kira artışlarında ÜFE yerine TÜFE’nin uygulanmaya başlaması ile Şubat ayında kira sözleşmesi yenileyecek vatandaşlar için en yüksek zam oranı yüzde 17,16 olacak...



Yeni Ekonomik Program (YEP) kapsamında belirtildiği gibi ÜFE yerine TÜFE oranlarının alınmasına dair Resmi Gazete kararı yayınlanmadı. Şubat ayı kira hesaplama 12 aylık TÜFE ortalaması temel alınacak.

Ev sahibi ile kiracı arasındaki zam oranı karşılıklı anlaşma ile belirlenmekle beraber üst sınır zorunluluğu bulunmaktadır. Borçlar Kanunu kapsamında kira zam oranı üst sınırı olarak 12 aylık TÜFE ortalaması uygulanmaktadır.

Bu sınır en üst sınır olarak uygulanmakta olup bu sınırı aşmamak kaydı ile ev sahibi ile kiracı daha alt bir rakamda uzlaşarak da kira zammı uygulama hakkına sahiptir. 2019 Ocak ayında TÜFE rakamlarına bağlı olarak yapılabilecek en yüksek zam oranı yüzde 17,16 olabilir.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Borçlar Kanunu kapsamında kira zam oranı üst sınırı güncel TÜFE rakamlarına bağlı olarak 2019 Şubat ayında bin TL kira öderken sözleşme yenileyen vatandaşın kira zammı en fazla 171 TL olabilir.

 

2019 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu!
 


Geri Dön