20 / 04 / 2024

kira artışı hesaplama

kira artışı hesaplama

Kira artışlarında ÜFE yerine TÜFE’nin uygulanmaya başlaması ile Şubat ayında kira sözleşmesi yenileyecek vatandaşlar için en yüksek zam oranı yüzde 17,16 olacak...

Kira artışı hesaplama Temmuz 2017!

Kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiralamalarda kiracıya yapılacak zam oranı geçtiğimiz günlerde belli oldu. İşte kira artışı hesaplama Temmuz 2017 örneği..

Kira artış oranları Mayıs 2016!

2015 Mayıs'ta imzalanan kira sözleşmeleri bu sene feshedilmemesi halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline de zam yapılıyor. İşte kira artış oranları Mayıs 2016..

Kira artışını kim belirler?

Ev ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, kiracıları ile yaptığı sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına da sahip oluyor. Peki, kira artışını kim belirler?

Kira artışı hesaplama 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi, sözleşmenin yenilendiği dönemlerde kira bedeline zam yapabiliyor. Peki, kira bedeline nasıl artış yapılır? İşte kira artışı hesaplama 2016 örneği..

Kira artış oranı hesaplama Nisan 2016!

Kira sözleşmesi 2016 Nisan itibariyle yıllık olarak yenilenen kiracılara, yeni kira döneminde uygulanmak üzere kira zammı yapılıyor. Peki, kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte kira artış oranı hesaplama Nisan 2016 örneği..

Kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Kira bedelinde yapılacak zam konur ve işyelerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE...

10 soruda kira artışı!

Mal sahipleri belli dönemlerde kira bedelinde artış yapabiliyor. Bu artışın nasıl yapıldığı ve yasal olarak nasıl yapılması gerektiği akıllarda soru işareti bırakıyor. İşte 10 soruda kira artışı..

Kira artışı ÜFE oranları hesabı Şubat 2016!

Kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Kira artışı ÜFE oranları hesabı en fazla ÜFE oranlarında yapılıyor. İşte kira artışı ÜFE oranları hesabı Şubat 2016 oranları..

Kira artışı hesaplama Şubat 2016!

Kiracılık Hukuku gereğince sözleşmesi yenilenen kiralamalarda kira bedeline yıllık zam yapılıyor. Peki, Şubat ayında kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte 2016 Şubat ayı enflasyon oranları ve kira artışı hesaplama Şubat 2016 örneği..

Kira artış oranı hesaplama Ekim 2015!

Kira sözleşmesi senelik olarak yenilenen mal sahipleri kiracısına zam yapabiliyor. Kira artış hesaplamaları mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Peki artış nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama Ekim 2015..

Ekim ayı kira artış oranları yarın açıklanacak!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Artış hesabı enflasyona göre yapılıyor. Bu ayki kira artış oranları yarın açıklanacak...

2015 Eylül kira artış oranı!

Kira Kanunu gereğince kira sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kirada artış yapılıyor. Meskene ve işyerlerinde kira artışı farklı hesaplanıyor. Peki, 2015 Eylül kira artış oranı nedir?

Kira artışı hesaplama 2015 Ağustos!

Geçtiğimiz yıl bir mesken ya da işyeri kiraladığınızı ve sözleşmenizin bu ay yenilendiğini düşünelim. Kirada belli oranlarda zam yapılması gerekiyor. İşte kira artışı hesaplama 2015 Ağustos..

Kira artışı için enflasyon oranı nedir?

Taşınmaz malların kiralama süresinin yenilenmesi halinde kira bedelinin de yenilenmesi gerekiyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılır? Kira artışı için enflasyon oranı nedir? İşte yanıtı..

SON DAKİKA: Kasım ayı kira artış oranı (TEFE-TÜFE) belli oldu! İşte Kasım 2023 kira zammı hesaplama formülü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Kasım ayı kira artış oranı belli oldu. 

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Son dakika: Eylül ayı kira artış oranı belli oldu! İşte 2023 işyeri eylül kira zammı hesaplama

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon verilerine göre şekillenen kira artış oranları netlik kazandı. İşte detaylar...

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Temmuz ayı kira zammına yönelik sorgulamalar artışa geçti. TEFE-TÜFE kira artış oranı konusunda tüm gözler TÜİK’e çevrildi. İşte temmuz ayı kira zammı hesaplama ekranı...

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Mayıs 2022 kira artış hesaplama örneği!

Kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracıların heyecanla beklediği Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam oranı yüzde 34.46 olarak kaydedildi. İşte tüm detaylar..

Kiram ne kadar olacak? Kira artış oranı hesaplama Mart 2022

Kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılar, kendilerine yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki, siz de "Kiram ne kadar olacak?" diyorsanız işte kira artış oranı hesaplama Mart 2022 örnekleri...

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

Kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkulü kirada olan mal sahipleri bu yıl kiraya ne kadar zam yapacağını hesaplamak istiyor. Peki, kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2020!

Kira sözleşmesi bu ay yenilenen konuttaki kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. İşte kira zam oranları ile konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2020 örneği...

Kira artış oranı Ocak 2020!

Kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı açıklandı. İşte kira artış oranları Ocak 2020 ve hesaplama örnekleri...

2019 Aralık kira artışı hesaplama!

Aralık ayında resmi olarak en yüksek kira artış oranı ne kadar? Aralık ayı kira artış hesaplama nasıl yapılıyor?

Ekim 2019 kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Vatandaşların sabırsızlıkla beklediği 2019 yılı Ekim ayı kira artış oranları için geri sayım başladı. Peki TEFE TÜFE 2019 Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır?

2019 Nisan kira artış hesaplama!

Mart ayı enflasyon verilerine göre TÜFE oranları baz alınarak yapılabilecek en fazla kira artış oranı yüzde 18.7 oldu…

kira artışı hesaplama Haberi

kira artışı hesaplama

Yeni Ekonomik Program (YEP) kapsamında belirtildiği gibi ÜFE yerine TÜFE oranlarının alınmasına dair Resmi Gazete kararı yayınlanmadı. Şubat ayı kira hesaplama 12 aylık TÜFE ortalaması temel alınacak.

Ev sahibi ile kiracı arasındaki zam oranı karşılıklı anlaşma ile belirlenmekle beraber üst sınır zorunluluğu bulunmaktadır. Borçlar Kanunu kapsamında kira zam oranı üst sınırı olarak 12 aylık TÜFE ortalaması uygulanmaktadır.

Bu sınır en üst sınır olarak uygulanmakta olup bu sınırı aşmamak kaydı ile ev sahibi ile kiracı daha alt bir rakamda uzlaşarak da kira zammı uygulama hakkına sahiptir. 2019 Ocak ayında TÜFE rakamlarına bağlı olarak yapılabilecek en yüksek zam oranı yüzde 17,16 olabilir.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Borçlar Kanunu kapsamında kira zam oranı üst sınırı güncel TÜFE rakamlarına bağlı olarak 2019 Şubat ayında...