26 / 04 / 2024

2020 lojman kirası!

2020 lojman kirası!

Lojmanda oturan memurların ödediği aylık kira bedelleri her yıl yeniden açıklanıyor. Peki, 2020 yılında lojman kirası ne kadar oldu? İşte 2020 lojman kirası...



Kamu konutları olarakta bilinen lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında veriliyor. Lojmanda oturan memurların ödediği aylık kira bedelleri her yıl açıklanıyor. 2019 yılı lojman kira bedeli Milli Emlak Genel Tebliği'nde yayınlanıyor.

2020 yılında uygulanacak lojman kira bedelleri 397 nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklandı. Peki, 2020 lojman kirası ne kadar oldu?

2020 lojman kirası

2020'de yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;

a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 2,69 TL/metrekare,
b) Kalorifersiz konutlarda 4,21 TL/metrekare,
c) Kaloriferli konutlarda 5,53 TL/metrekare kira bedeli alınacak.

Kira bedeline yapılacak ilaveler

Kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan 0,65 TL/metrekare ilave kira bedeli alınır.

Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esastır. Bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan 3 üncü maddede belirlenen kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için;

a) Elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,23 TL/metrekare,

b) Su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,06 TL/metrekare,

c) Elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 2,29 TL/metrekare,

ç) Konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde 0,57 TL/metrekare ilave kira bedeli alınacak.

Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No:397!

2020 yılı lojman kiraları belli oldu!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön