26 / 04 / 2024

2020'de kentsel dönüşüm bütçesi düşürüldü!

2020'de kentsel dönüşüm bütçesi düşürüldü!

İstanbul için deprem riskine sık sık değinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020’de Deprem Risk Yönetmeliği için ayrılan bütçede yüzde 65 kesinti yaparak 300 milyon TL'ye düşürdüğü iddia edildi...



Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında, depremin ikinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bölgeyi ziyaret etti. 

Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen aralık ayında yapılan 2020 İBB bütçe tasarısında İstanbul Deprem Risk Yönetimi için daha önce ayrılan bütçeden yüzde 65 kesintiye gitti. 2019 yılında deprem bütçesi için ayrılan miktarı 2020'de 300 milyon liraya düşürdü. İmamoğlu'nun yaptırdığı 2020 yılı bütçesinde en fazla kesinti ise yine Deprem Risk Yönetimi'nde oldu.

DEPREM BÜTÇESİNİ DÜŞÜRDÜ

Konuya ilişkin İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu açıklamalarda bulundu. Göksu; "Sayın başkan çok önemli bir ifade kullandı: 'Deprem bu şehir için çok önemli bir risktir.' Evet! Gerçekten deprem bu şehir için çok önemli bir risk. Biz yılın 365 günü çalıştay yapsak, her çalıştayın raporunu çıkarsak, bize diyecekler ki 'Binaları yenileyin.' Başka yolu var mı? Fayı durdurma gibi bir yetkiniz var mı? Fayın yerini değiştirmek gibi bir durum var mı? Depremle ilgili 3 şey yapılması gerekir; lojistik hizmetler, kamu kurumlarının yenilenmesi ya da rehabilitasyonu, yapı stoğunun yenilenmesi. Bütçe incelendiğinde ise Deprem Risk Yönetimi başlığında yüzde 65 düşüş yapılmış. Bir taraftan kentin en önemli riski diyeceksiniz, öbür taraftan yüzde 65 düşüreceksiniz. Şu anda İBB'nin riskli alan ilan ettiği ve üzerinde sorumluluğu olan hemen yapılması greken 3 bin 933 konut var. Sadece bunun maliyeti 1 milyar TL. İmamoğlu yaptığı sunumda 5 yılda 100 bin konut yapacağını söyledi. Keşke yapsa çıkıp teşekkür ederiz. Bunun için sadece 2020'de ayırması gereken kaynak 25 milyar TL. Peki ayrılan kaynak ne kadar? 300 milyon TL." dedi.

Deprem vergisiyle 65 milyar TL'lik gelir!


Geri Dön